SVÁTKOVÝ DORT
Tento dort podle receptu mé milé tety peču vždy na Vánoce. Je zároveň i mým dortem „svátkovým“ (24.12. Adam a Eva)
Suroviny:
 3 vejce, 150g moučkového cukru, 140g jemně strouhaných oloupaných jablek, 80g mletých ořechů nebo lískových oříšků, 3 polévkové lžíce krupice, 
 2 polévkové lžíce kakaa, 1 smetana na šlehání, rybízový džem na potření, ovoce na ozdobu (já dávám kivi a mandarinky), kousek strouhané čokolády
Postup:
 Bílky a žloutky oddělit, bílky ušlehat s částí cukru na tuhý sníh. Žloutky ušlehat do pěny s cukrem a postupně přidat jablka, ořechy, krupici a kakao. Nakonec lehce vmíchat sníh. Zvolna péci asi při 150ᵒC. Vychladlý korpus potřít džemem, ušlehanou šlehačkou a ozdobit ovocem a strouhanou čokoládou.
Zúčastněte se soutěže "Můj nejlepší recept". Uvařte, vyfotografujte a popište postup vašeho oblíbeného pokrmu - polévky, minutky, dortu, prostě jakéhokoli jídla, které byste rádi doporučili našim čtenářům. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.
 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								