Kanadské kuře
ilustrační foto: pixabay.com

Kanadské kuře

28. 10. 2018

Ač jsem nikdy neměla to štěstí se do Kanady podívat, moji přátelé tam byli na studiích a přivezli krom spousty zážitků i tento moc chutný recept. Pokud vás osloví, tak vyzkoušejte.

Kanadské kuře
 
Ingredience:
1 celé naporcované kuře,/nemusí být celé kuře, ale mohou být i různé části, jak má každý rád/
1hrnek nakrájené cibule
1 hrnek kečupu
1/8 másla
1 lžička kari /dávám rovnou lžičku/
1 lžička octu
1-2 lžičky cukru krupice vrchovaté
2 lžičky worcesteru
1 lžička soli /dávám o trochu méně, když, tak dosolím v závěru/
½ lžičky pepře

Postup: Naporcované, lehce osolené kuře,nebo jiné části dáme na másle péct. Kdo má rád, může péct na oleji.
Mezitím všechny ostatní přísady/cibule – pepř, jak jsou shora uvedeny/ za stálého míchání povaříme v kastrůlku asi 5 až 10 minut. Počkáme, až směs zhoustne a ingredience se propojí. Směs v závěru pečení přidáme k masu a lehce dopečeme 5 až 10 minut. Troubu vypneme a necháme ještě lehce dojít.
Asi v půlce času pečení přidám ke kuřeti na hrubo nakrájené žampiony nebo hlívu ústřičnou, možno i obojí. Když rostou houby, tak zajisté ty z lesa jsou nenahraditelné. Teprve jakmile houby změknou, přidám uvařenou směs z ostatních přísad.

Nejlepší je kanadské kuře s novými vařenými bramborami a bílým vínečkem.

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

20%