Zelten si připravuje mnoho hospodyněk samo doma, my pro něj chodíme do pekařství," říká Katharina Alber z Jižního Tyrolska, regionu na severu Itálie.
Ovocná směs: 
500 g sušených fíků
nakrájíme na plátky 250 g rozinek 
120 g vlašských ořechů 
120 g piniových oříšků 
120 g mandlí 
50 g kandovaných pomerančů a citrónů 
70 g medu 
50 ml červeného vína 
1 sklenici rumu 
½ polévkové lžíce 
strouhané pomerančové kůry 
½ polévkové lžíce strouhané citrónové kůry 
½ polévkové lžíce mleté skořice 
½ lžičky mleté skořice  
Těsto na chléb: 
200 ml vlažné vody 
100 g pšeničné mouky 
150 g žitné mouky 
25 g droždí 
Sůl 
1 polévková lžíce oleje 
1 polévková lžíce 
anýzu
Na ozdobení: 
Oloupané mandle, ořechy, sušené třešně, med.  
Příprava: 
Jemně pokrájíme sušené ovoce, kandované ovoce a ořechy. Do mísy přidáme rozinky, rum, citrónovou a pomerančovou kůru spolu s kořením, dobře promícháme a necháme namočené přes noc. Druhý den ingredience smícháme s chlebovým těstem a vypracujeme malé tenké bochánky, potřeme je sirupem nebo medem a pečeme na střední teplotu asi 45 min. V průběhu pečení se bochánky občas potírají sirupem. Ozdobte kandovaným ovocem a mandlemi a nechte 24 hodin vychladnout. Uchovávejte na chladném místě.    
 
		 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								