Malé - velké řízečky

Malé - velké řízečky

23. 6. 2019

Ohlasy na moji kulinářskou výzvu mě pobavily. Věrko J., recept znám jen s ředkvičkama, a tak jsem ráda zkusila i kedluby, protože byly po ruce. Díky za recept, byla to moc dobrá, lehká večeře s kouskem bagety a dvojkou vínečka. Alenka T. zase využila jahody k upečení koláče s drobenkou. Recept bude na víkend. Miluji různé koláče s drobenkou, jen se hodně musím hlídat s ohledem na cukr. Souhlasím s dalšími, že pro sebe bych taky určitě nepekla. Mám ráda, když někomu chutná, a mám i výhodu, že můj manžel je dobrý a vděčný strávník, rovněž i jako můj syn.
Tak třeba pro Věrku J., ale zajisté i pro další něco opět od masa a bez grilu. I když třeba se do toho pustíte, až povolí trochu ta vedra nebo zrovna bude bouřka s deštěm.
Jsem zvědavá, jak nás tato vedra dlouho budou soužit, jen tiše doufám, že to nebude jako vloni. Z toho mám depku, hodně špatně se mi dýchá.Tak budeme doufat, jiného nám nezbývá....

 

                                                                                  Malé - velké řízečky


Ingredience a postup

Kuřecí prsní řízky – počet se řídí počtem strávníků

kolik řízků, tolik vajec
kolik řízků, tolik PL hladké mouky
kolik řízků, tolik PL mléka
Nivy použijeme dle uvážení, raději víc, pokud dáte třeba Eidam, přidejte ke směsi trochu grilovacího koření

Vejce, mléko, mouku a Nivu smícháme dohromady na středně husté těstíčko. Přidáme nakrájené kuřecí řízky, krájíme na tenko a necháme asi hodinu vše odpočinout v lednici. Potom řízečky klademe na rozpálenou pánev s olejem a usmažíme po obou stranách.
Přílohy – bramborová kaše, brambory či hranolky. Přidávám ještě oblohu – rajčata, okurky, nebo tatarku, kečup, salát rajčatový, okurkový – no prostě, kdo co má rád.
Jinak řízečky jsou moc dobré studené na obloženou mísu k večernímu posezení s vínečkem
Ze dvou velkých kuřecích prsou jich bylo 15 kousků, díky těstíčku nabydou.

Přeji dobrou chuť a případné krásné večerní posezení s dvojkou vínečka a hvězdnou oblohou nad hlavou.....

 

foto: Ing. Jiří Novák

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

20%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%