Příprava
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tvarohu, změklého másla, tekutého medu, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které odložíme do chladna odpočinout. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme nabobtnat. Na (teflonové) pánvi smícháme ovesné vločky, semínka, přidáme olej, med a zalijeme smetanou a za stálého míchání lehce opražíme. Těsto vyválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na kostičky pokrájenými jablky, posypeme skořicí, scezenými rozinkami a posypeme ovesnou směsí. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlý koláč pokrájíme na čtverečky, které můžeme ještě přizdobit ušlehanou smetanou.
 
		Sladkost nad sladkosti:
to když vás honí mlsná
			8. 12. 2012
		Pokud máte rádi sladké, zkuste výjimečně popustit dietní uzdu. Vždyť je před Vánoci, že...
Tak pojďme na to.
Suroviny
250 g jemné celozrnné mouky, 250 g měkkého tvarohu, 150 g másla, 50 g medu, 1 žloutek, špetka soli, 1/2 sáčku prášku do pečiva.
A nyní müsli vrstva: 100 g rozinek, 150 g ovesných vloček, 50 g slunečnicových semínek, 30 g sezamových semínek, 100 g pokrájených ořechů nebo mandlí, 100 g medu, 2 lžíce oleje, 50 ml smetany, 3-4 křehká jablka, mletá skořice.
Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 44. týden
			
	
			Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?
 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								