Sladký toast nebo ovesná kaše posypané skořicí chutnají tak dobře, že je těžko uvěřit v nějakou zdravotní prospěšnost tohoto nenápadného hnědého prášku. Ve skutečnosti ale jde o jedno z nejmocnějších léčivých koření. Skořice se nejvíc proslavila svou schopností zlepšit hodnoty hladiny cukru u osob s cukrovkou. Některé z jejích přírodních složek zlepšují účinek inzulinu. Nedílná součást jablečného závinu dokonce může předcházet vzniku krevních sraženin, což je obzvláště důležité.
Stejně jako řada dalších druhů koření má i skořice antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ukázalo se, že se kromě jiných vypořádá s bakterií E coli. Výzkumníci dokonce objevili, že je bohatá na antioxidanty polyfenoly, což je další důvod, proč je prospěšná. Obsahuje také hodně vlákniny (ostatně pochází z kůry stromu) a u některých osob dokáže tlumit pálení žáhy.
 
		Skořice zlepšuje hodnoty
hladiny cukru u diabetiků 
			10. 6. 2013
		Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 44. týden
			
	
			Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?
 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								