Když se čas vlády srpna nachyluje, nastává čas dozrávání paprik, bez kterých si vaření už neumíme představit. Lze je zpracovat mnoha způsoby jak tepelně tak jako součást různých druhů salátů. Abychom si letní srpnové večery nezkrátily dlouhým vařením, zkusme jednoduchý a rychlý recept.
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY.
Ingredience:
 Půlené papriky (počet dle velikosti pekáče)
 Rajská jablíčka
 20dkg tvrdého sýra vcelku
 20 dkg točeného salámu
 Plátky anglické slaniny (dle chuti)
 máslo, olej
 pepř, sůl 
Postup:
 Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a rozkrojíme podélně na půlky. Klademe na pekáč pokapaný olejem těsně vedle sebe. Plníme válečky salámu a sýra. Rajčata nakrájíme na kolečka a hustě pokryjeme papriky, osolíme a opepříme. Navrch položíme střídavě plátek másla a plátek anglické slaniny. Pečeme v troubě na 220° až papriky změknou. Podléváme jen v případě, jsou-li rajčata málo šťavnatá.
Podáváme s chlebem a je to mňamka.
 DOBROU CHUŤ
 
		 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								