Kdysi dcera přinesla recept od maminky svého kamaráda. Byla původem Maďarka a její jídla byla výborná, kořeněná. Tak tedy tady je jeden recept.
1/2 kg vepřové kýty 
2 vejce
2 lžičky majoránky
2 lžičky maggi
1 lžička kmínu
1 lžička solamylu
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky kari
1/2 lýičky chilli
5-6 stroužků česneku 
Nechte naložené nejméně jeden den. Pak na oleji osmažte. Jako přílohu brambory na jakýkoli způsob.
Dobrou chuť!
 
		Řízky na maďarský způsob
4. 1. 2015
		DISKUZE
		
			
			
				
		
            
					
	
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				
			
							Alena Tollarová
						30.3.2015 12:51
						
					Dovolím si zareagovat. Nedávno jsem do této marinády naložila vepř. kotlety. Asi po 14 dnech jsem prohlásila, že musím odklopit víko dózy a podívat se, zda mi ty dvě zbývající už tzv. nepůjdou naproti. Voněly úžasně a byly výborné. Ještě připomenu, že skladovat je nutno v ledničce :-))) NEOBALUJÍ SE.
						
					
							Libuše Novotná
						30.3.2015 11:34
						
					Ráda bych věděla (když se mluví o řízku) jestli se pak klasicky obaluje v mouce, vajíčku a strouhance? Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
						
					
							Eva Mužíková
						6.1.2015 18:38
						
					TUTO MARINÁDU JEŠTĚ VYLEPŠUJI HOŘČICÍ. NEDÁVÁM CHILLI, NEMÁM RÁDA MOC PÁLIVÁ JÍDLA. MASO POUŽÍVÁM VEPŔOVÉ, I KUŘECÍ, KRÁLIČÍ, PROSTĚ CO JE DOMA... MŇAM
						
					
							Michaela Přibová
						6.1.2015 16:39
						
					Ano, paní Tollarová, máte pravdu. Rodina pův. z Maďarska řízky nechávala naložené i týden. A samozřejmě je úplně jiná chuť řízku naloženého jeden den či týden.
						
					
							Alena Tollarová
						6.1.2015 09:32
						
		Tak tuhle marinádu dělám, jen ji znám pod jiným názvem. Je to opravdu moc dobré a kdo si chce připravit větší dávku, tak vězte, že maso vydrží v marinádě a stačí jen hrábnout, smažit a papat :)
						
					Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 44. týden
			
	
			Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?
 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								