Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
 
		Karbanátky z cizrny a pyré
20. 1. 2015Co takhle dát si cizrnové karbanátky? Jejich příprava není složitá, chutnají velmi dobře a jsou zdravé!
Budete potřebovat: 
suchou cizrnu (0,5 kg namočit na noc a ráno zcedit a rozmixovat
1 cibule                                                           
3-5 stroužků česneku
2 lžíce nasekané zelené natě (petržel, celer, pažitka, podle chuti koriandr) 
až 2 lžíce hl. mouky (aby se to slepilo)
majoránka, oregano, mletý kmín,sůl , špetka pepře (podle toho, jak kdo koření a solí)
Postup:
Z rozmixované cizrny a dalších ingrediencí vytvoříme mícháním hmotu, ze které uhněteme karbenátky, obalíme v trojobalu a smažíme na dobrém oleji alespoň 6 minut do zlatova.
Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
		Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
		DISKUZE
		
			
			
				
		
            
					
	
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				
			
							Zoja Sedláčková
						1.2.2015 14:52
						
					Taky už jsem nakoupila cizrnu a vyzkouším. A  zaujal mne tvar karbanátků, jak Hanka pěkně využívá plochu pánve.
Do pyré ještě přidávám cibuli, někde jsem to viděla i bez mléka, jako holandskou specialitu.
						
					
							Soňa Prachfeldová
						24.1.2015 20:21
						
					Takém jsem dnes naservírovala k obědu a nikdo neprotestoval, pyré výborné
						
					
							Alena Vávrová
						22.1.2015 12:40
						
					Dnes s úspěchem vyzkoušeno a bude zařazeno do repertoáru .  Zeleninové a houbové karbanátky si dělám poměrně často, přibudou i luštěninové. Díky Hani.
						
					
							Olga Štolbová
						21.1.2015 22:17
						
					Hani díky, určitě zkusím, jen co budu zase obouručná, s jednou rukou toho moc nenavařím.
						
					
							Jana Slavíková
						21.1.2015 07:52
						
					Cizrna je výborná. Se suchou je o trochu víc práce (musí se namáčet), ale sterilovanou lze připravit velmi rychle. Stačí ji prohřát na zpěněné cibuli, přidat česnek, bylinky podle chuti a je hotovo. Dá se jíst za tepla i za studena. 
						
					
							Zuzana Pivcová
						20.1.2015 19:01
						
					Mám ráda cizrnovou polévku a cizrnu jako přílohu, myslím, že je i lépe stravitelná než hrách.
						
					
							Eva Mužíková
						20.1.2015 14:02
						
					Hani, já si snad tu cizrnu koupím.... Velice hezky jsi nám to nafotila o popsala postup... díky
						
					
							Jana Šenbergerová
						20.1.2015 14:01
						
		Cizrnu mám moc ráda, jen si nejsem jistá, jestli si s ní poradí můj ponorný mixér. Vypadá to dobře a slibuje, že i chutně.
						
					Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 44. týden
			
	
			Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?
 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								