Polévka z pytlíku do vody sypána,
v moderní kuchyni vždycky je vítána,
složitá příprava není zde nutná,
občas se promíchá, výtečně chutná.
Sáčková rýže pak s pokrmem z konzervy
muži tvář zachmuří, brnká mu na nervy,
na židli u stolu je jako na trní,
když buchty práškové hostinu doplní.
 
Zanikla sláva domácí kuchyně?
Co k tomu řeknete,
babičky, maminky, tchýně?
 
		Nedělní oběd
25. 1. 2015
		DISKUZE
		
			
			
				
		
            
					
	
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				
			
							Alena Tollarová
						26.1.2015 11:11
						
					Ještě jednou navážu. Hrachovku z pytlíku totiž mám taky ráda. A když jsem s kamarádkou byla na hýčkacím pobytu v lázních s polopenzí, v poledne jsme si vždycky na pokoji zalily polívku do hrnečku nebo takový ten kelímek od Vitany, jedly jsme to v posteli, klábosily a bylo nám dobře. Díky, Vitano :)
						
					
							Zdeněk Horenský
						26.1.2015 08:30
						
					Jsem rád, že můj náhodný nápad vyvolal takový ohlas. Faktem je, že některé pytlíkové polévky jsou docela dobré. S masem z konzerv je to již horší, dříve Luncheon meat byl docela k snědku, prý je to dnes hmota, která se rozpustí na pánvi.
						
					
							Soňa Prachfeldová
						25.1.2015 19:01
						
					Domácí kuchyně je určitě pořád opěvovaná, v časové nouzi pomůže nějaký ten pytlík s polévkou,
						
					
							Hana Rypáčková
						25.1.2015 18:56
						
					Žádný pytlík nemám,do hrnce ho nedám.
Radši maso naložím,dusím, peču, osmažím.
Příloha je za chvíli,rýže , knedlík, brambory...
						
					
							Eva Mužíková
						25.1.2015 18:45
						
					Přestože jsem sama, ráda si uvařím dobré domácí jído. ALE, hrachová polévka z pytlíku nemá také chybu, jak píše Jana...
						
					
							Alena Tollarová
						25.1.2015 17:38
						
					Jsem maminka, babička i tchýně, takže snad osoba dostatečně fundovaná k odpovědi. Nezanikla.
						
					
							Marie Magdalena Klosová
						25.1.2015 13:44
						
					Také mám zásobu "polívčiček".Když mi hrozí smrt hladem,jsem ráda,že jsem za 5 min.zachráněna.
						
					
							Lidmila Nejedlá
						25.1.2015 13:32
						
					Tak to jste si posteskl, pane Horenský. Polotovary slouží tam, kde chybí čas. Jinak se určitě většinou vaří. Myslím, že to také umíte.
						
					
							Jana Šenbergerová
						25.1.2015 13:04
						
					
				
		Jediná pytlíková polévka, kterou se snažím mít vždy doma v zásobě, je hrachová se slaninou. Chutná nám, ale hlavní předností je rychlá příprava, obzvláště tehdy, když se vrátíme z cest a doma není nic k snědku. Jinak ovšem denně vařím pokud možno z čerstvých surovin.  Přesto si myslím, že lepší je nevařit. :-)
						
					Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 44. týden
			
	
			Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?
 
                         
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								