Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
            
					
							Květoslava HOUDKOVÁ
						9.5.2015 19:26
						Ovocné knedlíky :  Už ovoce neobaluji těstem a nehážu do vroucí vody.    Mám oválný parní hrnec - z těsta vytvořím mističky -  naplním ovocem a uvařím v páře - pak obvyklý postup: tvaroh-máslo-cukr.
						
					 
					
							Květoslava HOUDKOVÁ
						9.5.2015 19:20
						Dodatek k těstu:   Je to každého věc, zda těsto chce vyzkoušet nebo ne.    Horší pro mne bylo, když jsem chtěla robotem zjemnit škvarky, koupené u našeho řezníka.         Neviděla jsem, že ve změti škvarků  jsou i drobné kousky kostí !  což by mi mohlo poškodit robot.   "Zakvílel" - tak jsem hned vypla.    Příště si raději  půjdu koupit  škvarky na Farmářský trh! (vyberou mi kousek po kousku a budou i chutné).
						
					 
					
							Jana Slavíková
						9.5.2015 14:00
						Paní Rypáčková, neodsuzujte předem a zkuste. Ne všechny "Hruškovy" recepty jsou špatné. Třeba tohle těsto nebo "lučina" z překapaného jogurtu, domácí termix, jablečné lívance, přesnídávka, švestkové knedlíky ze spařeného těsta, kuřecí bábovka a jiné. Připomíná některé staré rady, které jsou dnes zbytečné  (např. jak udělat šlehačku z mléka a másla), některé recepty jsou velmi neobvyklé (smažená tlačenka), ale stačí si je přečíst a zamyslet se. Syrové kuřecí kůže (asi nejvysmívanější surovina) jsou sice trochu eklhaft, ale neříkejte mi, že kůže z pečeného či grilovaného kuřete není pochoutka. 
						
					 
					
							Hana Rypáčková
						9.5.2015 09:32
						No,to mě zchladilo..Hruškovy kuchařky nemám v oblibě....
						
					 
					
							Eva Balúchová
						8.5.2015 21:53
						Na Ládě Hrušky jsem se nedívala,tak děkuji za radu,určitě vyzkouším.
						
					 
					
							Olga Štolbová
						8.5.2015 10:11
						Květuš, prima - určitě vyzkouším....***
						
					 
					
							Jana Slavíková
						8.5.2015 08:15
						Je to jeden z receptů vysmívaného Ládi Hrušky. Těsto je pružné, dá se lehce vyválet a použít na sladko i na slano. Děkuji za připomenutí :-)
						
					 
					
							Hana Rypáčková
						8.5.2015 08:08
						No to zkusím,suroviny se mi líbí.Pomazánkové máslo u nás nechybí,všichni po něm sáhnou.Obchod mám přes ulici,ale jen v opravdové nouzi  kupuji těsto.
						
					 
					
							Zuzana Pivcová
						8.5.2015 07:21
						Ty jsi, Květo, šikulka, která leccos někde objeví a ochotně to poradí dalším. Někoho to třeba nezaujme, ale jiné ano. A tak se mi to líbí. Dát lidem možnost a ať se k tomu každý postaví podle svého. Díky.