Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Dana Kolářová
						24.7.2015 12:10
						Ano Zuzano, placky ze sporáku chutnaly náramně. Toto je poněkud „bohatší“ recept. :-)

Zuzana Pivcová
						23.7.2015 19:45
						Bramboráky jsou pro mě známé, zvlášť na chalupě, kdy je dělá má sestra výborně pro větší společnost, až už se zlobí, kolik jich je, protože ostatní už dávno grilují a ona stále smaží u sporáku. Jenže tam mizí fakt jeden za druhým. Bramborové placky, velké ovšem asi jako omelety,  dělala naše babička v Lomnici na plotně sporáku. Byly samy o sobě suché, nejspíš jen z vařených brambor a mouky, ale mastily se rozpuštěným máslem a sypaly cukrem. To bylo vše, ale jako dítěti mi moc chutnaly.

Dana Kolářová
						23.7.2015 19:30
						Děkuji za komentáře a přeji všem dobré pochutnání ať s bramborovými plackami bez náplně, s náplní sladkou nebo slanou.  

Dagmar Bartušková
						22.7.2015 18:32
						Bramboráky  mohu jíst na všechny způsoby, smažené, pečené, " ...po Kaplicku". Teplé i studené. Jen ty bramborové  placky jsem nejedla.

Květoslava HOUDKOVÁ
						22.7.2015 05:48
						Maruško, souhlasím s dobrotou=bramboráky. U nás v restauraci jsou podávány i k výbornému/hustému guláši (několik malých bramboráčků).  A tady  je ještě recept, tzv. "Cmunda po Kaplicku":  Začne se smažit  placka - na ni se dá plátek uzeného masa a trocha vařeného zelí - pokryje bramborák.těstem. Pomalu péci dál, až i horní těsto houstne - pak bramborák otočit a dosmažit = je to plněný bramborák ! - mňam (V Kaplici u Čes. Krumlova jsem 6 r. bydlela).    Čerstvý česnek mi nedělal dobře - teď už  mohu:  stačí  vždy ze stroužku odstranit to "jadérko" !!  (Kyselým mlékem ale  bramboráky nezapíjím - to bych asi "tamkamsi" ani nestihla).

Marie Magdalena Klosová
						21.7.2015 23:12
						Zdravím všechny mlsné jazýčky a milovníky bramborových placek,alias bramboráků.Ale ty,co o nich mluvím a sbíhají se mi sliny jsou ze syrových brambor a musí tam být drahně česneku a majoránky.Nicméně jsou i tací,kteří si na ně i v této úpravě pokládají švestky,nebo je sypou bohatě moučkovým cukrem.A já je mám ráda "holé" a zapíjím je kyselým mlékem.mm

Miluše Hasenohrlová
						21.7.2015 19:13
						Vypadá to dobře a i rychle, určitě vyzkouším.

Květoslava HOUDKOVÁ
						21.7.2015 18:26
						Krabice nasmažených bramborových placek mi pomohla vydržet i na výletě.   A třeba dát si polévku - sníst placky - zapít malým pivem = nahradilo i oběd. Já jsem "bramborový pytel" - brambory mám ráda!

Alena Tollarová
						21.7.2015 15:08
						No teda Ájo, to Tě docela lituju. Takových let na světě bez bramborových placek? Měla bys to dohnat, děvče. A neznáš ani tu písničku: bramborovou placku se škvarkama, takovou co pekla moje máma ... ? plackám zdar :)

Dagmar Bartušková
						21.7.2015 13:46
						Ahoj Květo, nikdy jsem nejedla bramborovou placku ani s náplní, ani potřenou a ani prachsprostou. Jako květák v bramboráku nemusí být špatný, dělávala jsem obalené květákové placičky a bylo to dobré. 

Načíst starší příspěvky