FOTO: autorka
Gobelíny
2. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Slavíková
3.4.2016 15:38
Každá rukodělná práce je hodna obdivu. Moji prarodiče měli před válkou v České Třebové obchod s textilní galanterii, mimo jiných věcí prodávali i gobelínové předlohy. Několik menších hedvábných jsem dostala časem i já. Vyšila jsem je, některé darovala, jiné mám dodnes. Práci restaurátorek obdivuji.
Marie Seitlová
2.4.2016 22:59
Gobelíny jsou nádherné, byla jsem na exkurzi v Gobelínce, také jsem žasla nad šikovností žen. Umí i nahradit chybějící část k nepoznání. Krásné fotky doplňují zajímavý článek.
Eva Balúchová
2.4.2016 20:21
Aničko,zásobujete nás krásnými fotkami i zajímavými články.Výrobce gobelínů nelze jinak než obdivovat a stejně tak i ženy restaurátorky.
Jitka Havlová
2.4.2016 19:32
Paní Aničko děkuji vám, že jste se s námi podělila o zážitek z výstayy a krásné gobelíny pro nás vyfotila. Šikovní a pracovití lidé nevymřeli, jen ti, co míň umí, víc mluví.
Elena Valeriánová
2.4.2016 18:44
Na U3V teď bereme renesanci v Itálii, člověk žasne, jak to v dávných časech lidé dokázali malovat obrazy, sochat sochy stavět katedrály pomalu holýma rukama. Jejich díla a stavby přečkaly staletí a pak přijde barbar 21. století a ničí. Obdivuji krásu gobelínů i šikovné ruce jejich tvořitelů. Ráda jsem si prohlédla Vaše fotky. Děkuji.
Jana Šenbergerová
2.4.2016 17:33
Gobelíny také obdivuji. Ženy jsou nesmírně zručné, a to v různých dobách, a nejen ony. Hezká fotodokumentace.
Zuzana Pivcová
2.4.2016 17:28
To jsou nádherné gobelíny. Jako dítě jsem myslím viděla nějaké v náchodském zámku. Nebo Chlumec? Už je to skoro 60 let, tak fakt nevím. Jenom mi utkvěla v paměti informace průvodkyně, že řada gobelínů byla zničena, rozřezána pro vozky na kozlík pod zadek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci