Ilustrační foto: ingimage.com
Úvaha o přátelství a toleranci
24. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
24.4.2016 21:34
V jedné knížce / v dětství velmi oblíbené/ O statečném Cibulkovi byl výrok lékaře o nemoci malého Třešničky, kterého nepouštěli baroni mezi děti: " Věru vážná nemoc je - nemít žádné přítele"
Vážím si všem lidí, přátel a kamarádů. Největší přítel je můj muž Milan. Ale je to chlap /zrovna sleduje hokej/ a já si ráda si popovídám s ženami. Vždycky nejsou po ruce a tak jsem na webu. Je to jiné vyměňovat si názory a nevidět si do tváře. Když sedíme v hospůdce a povídáme , je snadné vyhnout se střetům nebo naopak si své názory vysvětlit. Každá žijeme své životy , máme jiné podmínky a starosti, přesto si myslím, že si dokážeme vyjít vstříc...
Elena Valeriánová
24.4.2016 20:59
Přečetla jsem si komentář Jitky a Zuzky. Dobře jste to vyjádřili, obě. A já s tím plně souhlasím.
Alena Várošová
24.4.2016 20:50
Chci k této úvaze o přátelství a toleranci pouze dodat všeobecně pro všechny .Pamatujte si, že nepotřebujete mnoho přátel, stačí vám jen pár, na které bude spolehnutí a to mi věřte.
Zuzana Pivcová
24.4.2016 20:42
Přátelství by nemělo spočívat pouze na přitakání a chválách. Přítel dokáže i něco vytknout, pokud to tak cítí. Důležitý je však účel i způsob podání té výtky, totiž ne zranit nebo se sám ukázat jako chytřejší a charakterově lepší, nýbrž tomu druhému i tou výtkou chtít pomoci. Nedělme lidi na přátele a nepřátele. Máme-li přátele, máme štěstí, máme-li nepřátele, vyhněme se jim. Rozhodně však ten, kdo není přímo náš přítel, není hned nepřítel. Dál je ještě mnoho neutrálních lidí, určitě často dobrých a sympatických, pouze ne dost známých nebo povahově a jinak odlišných, kteří s námi třeba jen nesdílejí naše zájmy a názory nebo mají úplně jiné starosti. Když však budu o někom říkat (a zvláště po straně), jak je nemožný, ať už zjevem nebo projevem, je to moje špatná vizitka. Protože každého vidím pouze a jedině přes své vlastní nitro, čili tím nemožným jsem já.
Elena Valeriánová
24.4.2016 19:14
Já jsem poněkud na rozpacích. Nevím proč by taková malichernost, jenž se stala na setkání v Doksech, měla snižovat kredit íčkařských setkání. Rozumný člověk se tomu po čase zasměje, vždyť se vlastně vůbec nic nestalo. Když nejde o život ... Druhá věc, co mě ve Vašem článku zarazila je věta "A přátelství je o toleranci", jistě s tím bych problém neměla, ale mám z toho takový divný pocit, ani přítel nemůže tolerovat vše. Ale možná jsem si ten odstavec jen špatně vyložila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci