Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
            
					
							Dagmar Bartušková
						28.5.2016 12:41
						Pokud jsme našli  v lese kotrče, vařívala jsem z něj nepravou dršťkovou polévku. Zkuste to. Je rychlá a výtečná.
						
					 
					
							Dagmar Bartušková
						28.5.2016 12:24
						Zadělávané dršťky jsem jedla jednou a byly výborné. Na polévku si občas zajdu do jednoho pražského bufíku. Mívají  výbornou, hustou a dobře kořeněnou. Žádná mdlá voda. Křupavý pivní rohlík k tomu nemá chybu. Je známo, že  Italové  rádi balí české "držky", jsou tím proslulí. Ale že i české dršťky, to jsem netušila!  Takže  překvápko. :-)
						
					 
					
							Hana Rypáčková
						28.5.2016 07:36
						Chodím pro ni občas do bufetu- firma Hradský má svá dobytčata a jatka. Prvotřídní zboží.Snad každý pátek vaří držkovou polévku a je tam plno....
						
					 
					
							Zdenka Jírová
						27.5.2016 23:49
						Připojuji se k paní Havlové, také dělám polévku z hlívy a nemá chybu.
						
					 
					
							Jitka Havlová
						27.5.2016 20:05
						Děkuji za radu. Já dělám dršťkovou polévku z hlívy nebo z václavek, je také dobrá.
						
					 
					
							Lidmila Nejedlá
						27.5.2016 16:24
						chodívali jsme jako studenti na drťkovou polévku s čerstvým rohlíkem. Byla výborná.Dnešní cestování masa po Evropě nechápu.
						
					 
					
							Květoslava HOUDKOVÁ
						27.5.2016 16:03
						Dršťkovou polévku mám ráda, ale pro 1 osobu se s ní nevařím. V obou restauracích, kde vaří i pro seniory, mají polévku výbornou. Do kastrůlku mi jí dají tolik, že si ještě část dám na mrazák. Výbornou mají v řeznictví v Lysé n.Lab., i další jídla = tam se nejdříve najím a pak teprve jdu na Výstaviště. Jen jednou jsem si dala přímo na výstavišti - v části jedné haly (ne stánek). V "polévce se učilo plavat" několik kousíčků drštěk. Nechala jsem si zavolat vedoucí občerstvení a požádala ji, aby na tabuli místo "dršťová polévka" dala ceduli : PŘEDRAŽENÁ PAPRIKOVÁ VODA ! 
						
					 
					
							Alena Várošová
						27.5.2016 13:17
						Tak to bych umřela hlady,ale držky ne.To bych raději snesla držkovou od kámošky z Brna.
						
					 
					
							Jana Šenbergerová
						27.5.2016 13:10
						Na dršťkovou polévku mého tatínka s láskou vzpomínám a za varování děkuji. :-)
						
					 
					
							Hana Čadová
						27.5.2016 13:00
						Děkuji za informaci. Já jsem drštěk a vnitřností přejedená z mládí. Bydlela jsem v domě, kde bylo řeznictví. Už v 8,30 hod byla dršťková uvařená, aby dělníci z ČKD mohli jít na svačinu! Žádné vnitřnosti nepapkám!
						
					 
				
					Načíst starší příspěvky