Nemovitost jako bankomat
FOTO: Finemo.cz

Nemovitost jako bankomat

5. 9. 2016
bydlení peníze
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Kdyby náhodou někoho napadlo o tomto "přilepšení" k důchodu uvažovat, doporučuji shlédnout pořad ČT 1 Černé ovce z 21.11.2019 a bude jistě vyléčen. Aspoň doufám. (pořad zajisté bude v archívu ČT)
Jiří Vránek
Ano, v principu je to stejné jako americká hypotéka, tj. úvěr zajištěný nemovitosti na cokoliv, ale s tím velkým rozdílem, že nemusíte za svého života nic splácet zpět a také máte garanci, že se nebude splácet více než bude cena nemovitosti. Pokud budete chtít část nebo celý úvěr kdykoli splatit, pak je to možné, to je dáno dokonce i zákonem. Takže se nutně nemusí nemovitost prodávat. Odhad nemovitosti provádíme u bytů v krajských městech sami, v ostatních případech je nutný externí odhad, který si platí klient (cena ca 3-5 tis. Kč). RPSN je v průměru ca 9%. Rád odpovím další dotazy.
Jiří Vránek
Dobrý den, děkujeme za Vaše reakce. Budu se snažit odpovědět na Vaše dotazy a doplnit mé poznámky. Aby firma mohla fungovat, musí mít výnosy a ty jsou v našem případě především z úroků, aktuální roční úrok je 8,5%. Naší snahou je tento úrok pro klienty snížit, ale to lze až bude naše společnost větší a bude si to moci dovolit. S panem Nacherem se známe a o naší Rentě z nemovitosti jsme s ním již diskutovali, takže se ho neváhejte zeptat. V případě zájmu o další informace jsem rád k dispozici. Pěkný den, Jiří Vránek www.rentaznemovitosti.cz.
Hana Rypáčková
Jelikož nemovitosti jsou dobře uložené finance a kdekdo cokoli kupuje, je na potomcích- jak se postarají o rodiče. Ale být sama a mít majetek a nouzi , tak to udělám...Známá má dva baráky a nevystačí s důchodem. Nemá děti a neteře to stejně prodají a utratí. Ale nějaká habaďůra v tom může být.
Květoslava HOUDKOVÁ
Taky si myslím, že to bude lidi zajímat - proto zkusím od p. Ing Nachera získat svolení a kontakt, kam se mohou obrátit o jeho radu. (Já své poznatky zveřejňovat nebudu, mohlo by -nechtěně- dojít i k nepřesnostem.) Ing. Nacher už vydal knížku "Konec finančních NEgramotů v Čechách" - s kapitolou "Šmejdi" jsem částečně pomáhala. Knížku mi za pomoc věnoval - je super pro budoucnost mých 4 vnoučat! (už dostali -navíc- k Vánočním dárkům)
Květoslava HOUDKOVÁ
Výklad se hezky poslouchá, na chvályhodný počin to taky vypadá. Já bydlím v Pečováku, ale ve městě znám mnoho seniorů, kteří žijí ve svých domcích. Naštěstí se příští týden zúčastním přednášky/besedy - přijde finanč.ombudsman ČR Ing Patrik Nacher (osobně znám), tak využiji příležitosti se zeptat na jeho názor k této nabídce - vědět víc na škodu není !!
Jarmila Komberec Jakubcová
Když vlastním nemovitost, kterou pronajímám, nájemce řádně platí tak mám pravidelný příjem (rentu) a nepotřebuji k tomu nikoho dalšího. Příjem řádně zdaním a už nic neřeším.Tak mám zajištěnou rentu z nemovitosti a moji děti jako dědicové o nic nepřicházejí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%