Tato krásně opravená kaple s půdorysem rovnostranného trojúhelníku je tak známá, že ať napíšu cokoli, budete vědět hned. A nepochybuji o tom, že většině bude stačit i jen jedna jediná fotografie. Přesto uvádím, že v názvu obce se vyskytuje jedno z měsíčních znamení. Už víte, kam stojí za to zajet?

Foto: autorka
		Poznáte tento kostel?
26. 5. 2017
		DISKUZE

Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 

Jana Šenbergerová
						28.5.2017 13:00

Už to mám. Patří k farnosti Odolena Voda a jméno svaté, jíž je zasvěcena, se skládá pouze ze dvou hlásek. Dalo mi to zabrat, šla jsem na to od Štiřína. :-)

Alena Tollarová
						28.5.2017 09:24

Ano, Santini a nádherná kaple svaté Anny v Panenských Břežanech, kousek od Prahy. Je v zahradě "horního" zámku a je přístupná s průvodcem.

Naděžda Špásová
						26.5.2017 20:23

Tak jo, stačilo se zeptat, kde ten nebožtík bydlel. Je to PB a znamení tam opravdu je.

Marie Bartošová
						26.5.2017 14:44

Nikdy jsem tam nebyla, ale centrálně komponované sakrální objekty u nás stavěl Santini, takže to tak těžké nebylo. Hezké fotky, Aleno.(U poslední bych trochu srovnala vertikály.) 

Lenka Hudečková
						26.5.2017 11:48

Asi jsem našla, ale jsem tupá, nevidím tam žádné měsíční znamení??? Jinak podle fotek to mám dobře, nikdy jsem tam nebyla a musím se podívat, kde to vlastně je...

Jana Kovářová
						26.5.2017 10:32

Zase rychlovka podle nápovědy, nikdy jsem tam nebyla. Jou tam 2 zámky, název na 2 slova...

Zuzana Pivcová
						26.5.2017 10:27

To to tedy vyšlo! Zrovna, když je zítra výročí spojené s "osobností", která tam bydlela.

Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.

Aktuální soutěže

Kvíz i60 - 44. týden

Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?