Foto: autorka
Dějepisné říkanky
2. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
6.11.2017 08:10
Jsem tím, Věrko, nadšený !!! Toulky českou minulostí mám - všechny díly, ale ke své ostudě musím přiznat, že jsem je ještě nepřečetl a přitom jsou výborně a čtivě sestavené.
Blanka Macháčková
3.11.2017 13:12
Vždy mi mnemotechnické pomůcky pomáhaly. Tady jste jich nabídla, že bych si určitě vybrala. Vtipné a současně poučné.
Věra Ježková
3.11.2017 12:44
Děkuji, jsem ráda, že jsem vás pobavila. Také mě vymýšlení říkanek bavilo. Co se týká učení nazpaměť, dobře si pamatuji to, co se rýmuje. Např. dodnes spoustu písniček ze 60. let nebo básniček ze ZŠ. Když jsem se musela učit v roce 1988 na rigorózní zkoušku z marxistické filozofie, říkala jsem si, že kdyby ta hrůza byla ve verších, uměla bych ji hned. Takhle jsem jí věnovala dokonce mnohem víc času než svému hlavnímu oblíbenému předmětu - jazyku.
Marcela Pivcová
3.11.2017 10:33
Také jsem pomyslela na využití pro výuku dějepisu - ale myslím, že bohužel dnešní žáčci jsou příliš pohodlní pro učení nazpaměť. Ale možná, že by pomohlo vytvořit s vtipnými obrázky komiks. Mně se to ale takhle líbí!
Eliška Murasová
2.11.2017 20:01
Paní Věro, velmi povedené a čtivé.Paní Zuzana P. má pravdu, to by si žáci určitě pamatovali!
Jana Šenbergerová
2.11.2017 13:25
To se vám moc povedlo. Doufám, že takových máte víc a nenecháte si je jen pro sebe.
Zuzana Pivcová
2.11.2017 09:52
Tedy, Věrko, to smekám, protože já už si pomalu ani nevybavím jednotlivé dějepisné události, natož abych o nich dokázala psát říkanky. Škoda, že nejsou opravdu někde ve školní učebnici, protože touto formou by se možná žáci učili dějepis lépe a raději, než při suchopárném výkladu látky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA