Máme rádi velice ořechy a o víkendu u nás byly vnoučata, tak jsem dělala tuto ořechovou bábovku, navíc hrníčkový recept, tak snad se bude někomu hodit. Vnoučata s bábovkou hned zatočila.
Suroviny
- 1,5 hrnku cukru
 - 1 lžíce vanilkového cukru (dala jsem vanilku z 1/2 lusku)
 - 2 domácí vejce
 - 1 hrnek slunečnicového oleje
 - 2 hrnky vlažného plnotučného mléka
 - 3 hrnky hladké mouky
 - 1 kypřící prášek
 - 1 polévková lžíce meruňkové marmelády (dala jsem povidla)
 - 1 hrnek mletých vlašských ořechů
 
Jak na to
- Smíchala jsem cukry a mixérem ušlehala s vejci, pak přišlehala postupně a střídavě mléko s olejem. Na závěr ještě mouku, kypřící prášek a umíchat těsto.
 - Do hotového těsta jsem místo marmelády přidala povidla, ale podle mě to není nutné, jen to zjemní těsto a bábovka bude „vlhčí“.
 - Těsto nalijete do vymazané a vysypané formy a pečeme 75 minut na 170 °C. Záleží na troubě, takže ke konci doporučuji vyzkoušet klasicky špejlí.
 
Bábovka se povedla a recept jsem převzala z internetu a lehce si jej upravila.