ilustrační foto: Archiv autorky - r. 1962
Můj nejen 21.srpen 1968
21. 8. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
19.3.2019 21:12
Děkuji za další informace o minulém režimu. Také si myslím, že by to měli vědět i naše vnoučata.
Jitka Caklová
23.8.2018 18:56
Je dobré znát souvislosti, v článku je odkaz. Jan Šejna s použitím poslanecké imunity opustil republiku už v noci z 25. na 26. února 1968 a až do 21. srpna si nikdo nedovolil ani pinknout. Takováto hesla sloužila pouze k odvedení pozornosti od podstaty celého dění a byla už pouhým, lidově řečeno, "kopáním do mrtvoly".
Oldřich Čepelka
23.8.2018 17:40
originální vzpomínka, děkuji taky. jen přidávám k šejnově útěku d fo USA - psalo se: Šejno, vra´t nám semínka, kravám hubnou vemínka.
Libor Farský
21.8.2018 15:53
Výborně, Jíťo. Škoda, že jsme na portálu pro seniory. Takovéto příběhy by měla číst dnešní omladina, to je ta pravá "škola života".
Zuzana Pivcová
21.8.2018 13:51
Bohužel některé rodiny byly zasaženy oběma událostmi. Vzpomínám na to, že dřív se muselo do různých kádrových dotazníků vyplňovat postoj rodičů k Únoru a později už postoj k Srpnu. Mohly jsme se sestrou být šťastné, že se nám podařila možnost studovat v uvolněnější druhé polovině 60. let. Díky, Jíťo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci