Krémová kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem podle šéfkuchaře Josefa Tydlačka.
		
			
Podzimní recept: Krémová kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem
			8. 10. 2018
		
		Lesy jsou plné hříbků a česká kuchyně má spoustu receptů, jak je využít. Připravte si například valašskou kyselicu – krémovou polévku se zelím, houbami a uzeným masem. 
			Na 4 porce potřebujeme: 
1 cibule
200 g mrkve 
200 g petržele 
200 g celeru 
čerstvý kopr 
hříbky 
4 vejce 
100 g másla 
250 ml smetany 
750 ml vývaru nebo vody 
ocet sůl pepř     
Postup: 
1. Oloupeme cibuli a očistíme kořenovou zeleninu. Cibuli i zeleninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na másle. 
2. Zalijeme vývarem, smetanou a uvaříme doměkka. Rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. 
3. Ve vroucí vodě s octem připravíme zastřená vejce (cca 4 minuty). 
4. Do talíře vložíme zastřená vejce, sterilované hříbky a vše zalijeme krémovou kulajdou. Ozdobíme čerstvým koprem.  
„Doporučuji vyzkoušet krémovou kulajdu se zastřeným vejcem a čerstvým koprem. Mezi hosty je velmi oblíbená,“ radí Josef Tydlačka, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna.
 
		 
		
	
	
		
		
		
	
	
		
		
			Hodnocení:
			
			(0 b. / 0 h.)
			
				
Pro hodnocení se musíte přihlásit
			
		 
	
		DISKUZE
		
			
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
				
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				 
			 
		
            		
	 
 
			Zpět na homepage
			Zpět na článek