Na 4 porce potřebujeme: 
4 červené papriky 
1 cibule 
olivový olej 
3 stroužky česneku 
100 g mrkev 
100 g petržele 
100 g celeru 
sůl, pepř 
1 l vývaru nebo vody  
Postup: 
1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby. 
2. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut. 
3. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a ochutíme solí a pepřem.
Recept připravil šéfkuchař Josefa Tydlačka se Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
 
		 
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								