Drink Touch of Valachy byl oceněn v barmanské soutěži. Foto: Lanterna
		
			
Slivovice jinak: Drink, na který se jen tak nezapomíná 
			31. 12. 2018
		
		Slivovice je jedním z pokladů Valašska (pravda, někdy poněkud nebezpečných). S její výrobou si tady lidé hrají a není se čemu divit, že vzniká spousta pokrmů i dalších nápojů, do nichž se přidává. Jeden z nich – Touch of Valachy – byl dokonce oceněn v celostátní barmanské soutěži. 
			Touch of Valachy je nápoj vytvořený se základní složkou slivovicí a barman Jiří Malina z Velkých Karlovic s ním zvítězil v soutěži Bohemian Sour o nejlepší drink namíchaný ze slivovice. 
Potřebujeme: 
 30 ml slivovice 
10 ml Campari 
40 ml citronovo-limetové šťávy 
10 ml pampeliškového sirupu 
povidlový sorbet  
Postup: Vše dáme do shakeru s trochou ledu a smícháme do lahodné chuti.
		 
		
	
	
		
		
		
    
    
	
	
		
		
			Hodnocení:
			
			(5 b. / 2 h.)
			
				
Pro hodnocení se musíte přihlásit
			
		 
	
		DISKUZE
		
			
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
				
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				 
			 
		
            
					
							Jana Šenbergerová
						31.12.2018 11:52
						Slivovice by bylo dost, ale chybí nám to Campari a povidlový sorbet. 
Asi ji použijeme jen na tatranský čaj. Nad šálkem plným horkého černého čaje tak, aby se na hladinu vešel plátek citronu a panáček slivovice opatrně nalitý navrch, škrtneme sirkou. Ideální je pít, když se smráká a nesvítí žádné světlo. Je to efektní a dobré.
						
					 
					
							Libuše Křapová
						31.12.2018 10:54
						Slivovice se dá použít jakkoliv a na cokoliv :-) Ale nejlepší je "natura" :-) Když jsme byli mladí, používali jsme ji i na roztažení nových bot, aby netlačily :-)
						
					 
					
							Dagmar Bartušková
						31.12.2018 09:52
						Slivovici nepiji, když tak jen na ochutnání...  Ale jako míchaný nápoj, proč to nezkusit?
						
					 
					
							Karel Boháček
						31.12.2018 07:59
						Nevypadá to špatně, ale slivovice je škoda. No Campari kvůli několika desítkám ml nebudu kupovat a povidlový sorbet - co to je ? Jediné co mám je pampeliškový med - sirup.
						
					 
		 
	 
 
			Zpět na homepage
			Zpět na článek