Ilustrační foto: pixabay.com
Báby tramvajové
21. 3. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
11.10.2019 23:30
Taky mi to přijde genderově nevyvážené. Takový pojízdný lihovar je taky zážitek! Nebo fotbalový fanatik!
Jana Šenbergerová
23.3.2019 17:26
Zvládla jsem 20 bab a další až příště. Mám seriál skoro na týden. Pokud nebude mít pan Nekvasil zájem o dědky v podání Jany H., já bych zájem měla. Občas mám potřebu mít ucelený obraz. :-)
Soňa Prachfeldová
22.3.2019 07:21
Odhadla jsem to dobře , bodů bude sto. A je, fakt jsem se vyloženě chechtala. To je úctyhodný výkon pane Nekvasile. Však ono je dědku protivných také dost.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2019 21:26
Od svých 15 do 19 let jsem žila na Žižkově v domě který vypadal navals stejně jako v inscenaci "Byl jeden dům".Tramvají jsem denně jezdila do Grafické školy na Malé straně ale po svých spolucestujících jsem většinou nekoukala a ani je nestudovala.Mám proto ráda příběhy z ještě starého Žižkova.Dnes ty staré pavlačové nahradila nová výstavba. Stále na starý Žižkov nemohu zapomenout.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2019 17:42
Moc hezký článek, pobavila jsem se až do konce. Váš sarkastický humor se mi líbí. Prosím napište ještě něco o cestě do Jižní Ameriky.
Jana Hošková
21.3.2019 17:30
Vypadá to, že v těch poválečných letech bylo v Praze milion bab. Dědkové zřejmě neexistovali. Anebo jste zpracoval podrobnou studii všech bab, které jste za svůj život potkal...kdybyste měl zájem, já bych vám mohla konkurovat svým studiem dědků :-))
Věra Ježková
21.3.2019 16:06
Já jsem bába netrpělivá, protože jsem nevydržela přečíst všechna písmenka. Ale nápad dobrý, vtipně zpracovaný.
Jana Kollinová
21.3.2019 13:12
Pobavila jsem se. V některým momentech jsem si vybavila povídku Šimka a Grossmana Moje jízda tramvají, ale pan Nekvasil svojí analýzou bab v pražské tramvají šel mnohem dál. Pozoruji, že většina jeho studií se týká seniorek a začínám nabývat dojmu, že baby ho iritují. Málo článků o dědcích. Snad příště. :-)
Zuzana Pivcová
21.3.2019 12:46
To je zřejmě sbírka takových figurek za několik desetiletí, anebo jezdím málo tramvají. Pamatuji si jen jednu paní (nechci ji nazývat babou), která při jízdě celou cestu komentovala formou monologu politickou situaci u nás. A jednoho pána, který se bezdůvodně začal navážet do vedle sedící čtoucí studentky stylem: No, to neumíte říct německy, že? To je samá angličina. Co vlastně dnes umíte, nic, že? Víte, co to je....? A jeden pán seděl hned za prostředními dveřmi autobusu na krajním sedadle, takže zabíral dvě místa. Nastoupila jsem a stála blízko něj sotva u schůdků ve dveřích. On mi začal dělat přednášku, že stojím tak blbě, až přese mě lidi nebudou moct vystupovat. Tak jsem mu řekla: Jo, od Vás to fakt sedí. On mě ale vůbec nepochopil.
Mirek Hahn
21.3.2019 12:18
Má to svoje mouchy.... Nicméně, to se tak často nevidí...Připomíná mi to některé pasáže Dantova Pekla a některé obrazy Hieronyma Bosche :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci