Stejnojmenná výstava se konala v květnu v přízemí vysočanské radnice. Byla na ní představena díla dvou umělců – Lenky Vojtové a Jaroslava Křížka. Lenka Vojtová se věnuje volné a užité grafice, kresbě, ex libris, ilustraci, malbě a tvorbě loutek. Jaroslav Křížek se zabývá restaurováním, cizelováním, tvorbou soch, tepaných měděných reliéfů, šperků. Jeho nejoblíbenějším materiálem je patinovaný bronz; používá také kámen nebo kombinované techniky. Vybrala jsem pro vás jeho práce.
Foto: autorka
		Svorný nesoulad
16. 9. 2019
		DISKUZE

Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 

Eva Mužíková
						17.9.2019 18:26

Nejsem obdivovatel moderního umění, kdyby nebyly popisky, asi bych hodně tápala. Ale ráda jsem si prohlédla.

Věra Ježková
						16.9.2019 19:45

Děkuji. Mám radost, že se vám výstava líbí. Radnice mívá výstavy průběžně, upozorňuje na ně v časopise Devítka. Jednou týdně chodím kolem nakupovat. Když mne výstava zaujme, vydám se na ni s foťákem. Pokud je to možné, názvy děl ráda píšu; někdy by to ale bylo příliš náročné. Práce LV byly převážně za sklem, což, jak víme, se fotí špatně. 

Eliška Murasová
						16.9.2019 17:11

Věrko, to se mi hodně líbí, krásné kousky, díky za možnost nahlédnout.

Marcela Pivcová
						16.9.2019 14:40

Na současné výtvarné umění se většinou dívám dost kriticky, i když mi chybí profesionální pohled. Z této výstavy by mne ale jistě většina exponátů zaujala. Nejvíce? - Archanděl, Nekonečno a Schody do nebe.

Hana Nováková
						16.9.2019 13:59

Věro, díky za procházku výstavou. Vybrala jste krásné kousky, někam do rodinného domu - do haly nějaký kousek na historickou komodu, uměla bych si představit.

Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.

Aktuální soutěže

Kvíz i60 - 44. týden

Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?