FOTO: autorka
Já a ruční práce aneb nikdy neříkej nikdy
9. 10. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
9.10.2019 13:19
Klobouček na titulním snímku je nádherný a na hlavě batolete vyzařuje dokonalost, něžnost a vůbec nevím zda je retro nebo IN. Kdo umí, ten umí! :-)
Marie Ženatová
9.10.2019 13:16
Moc děkuji za zajímavý článek. Také jsem dříve pletla, vyšívala, šila, drhala a háčkovala i ty klouboučky na všechny svoje děti /později je to všechny učila i jiné děti v koužku ručních prací/ i na menší vnoučátka. Teď už se ručním pracím věnuji moc málo, ale asi před 3 roky za mnou přišla tehdy 13 vnučka, abych ji naučila plést - naučila jsem ji jen hladce a obratce - je na 8letém gymnaziu a už by mohla učit ona mne, jak je velice šikovná. Ptala jsem se jí - kolik Vás ve třídě plete - její odpověď jen dvě. Když já jsem chodila do škol, tak to byl pravý opak - pletly a háčkovaly jsme tehdy všechny mimo dvě spolužačky...
Věra Ježková
9.10.2019 13:10
Řadu let jsem pletla i háčkovala. Nejen pro sebe. Dečky jsem nosila vypínat do příslušných provozoven – když je zrušili, musela jsem sama. Šití mě nebavilo; na rozdíl od maminky, která uměla ušít snad úplně všechno. Klobouček se povedl.
Jana Hošková
9.10.2019 12:59
Milá Aničko !
Díky za tvé kočičí jazýčky !!! Každou chvíli je kupuji svým vnoučátkům - vždycky když ke mně přijdou, hned se po nich ptají ! :-))
Anna Potůčková
9.10.2019 11:25
Super povídání, při kterém jsem se zasmála v poslední větě. Klobouk z agáve tu asi nikdo nemá, byla by jsi IN. Já ruční práce miluji, a milovala jsem je také v práci při ručním skládání kočičích jazýčků, skládání krabiček na arabesky apod. To jsem pomáhala i slabším, když jsem svoji normu měla splněnou. Na stroje já nejsem, u strojů mně práce moc nebavila.
Jana Hošková
9.10.2019 10:30
Vlaďko, i "nesmysly" potěší srdce a ducha. Obdivuji moc práci s vejci. Vejce a já - to nějak nešlo dohromady, pokaždé mi z toho vyšla nějaká zpotvořenina - teda, když jsem je malovala...nalepit na ně něco jsem nikdy nezkusila, ale jsou to krásná umělecká dílka :-))
Vladislava Dejmková
9.10.2019 10:22
Zvládám různé ruční práce asi docela dobře. Dřív se bez toho člověk jen těžko obešel a mě to navíc bavilo. Teď se k tomu dostanu jen občas, když je poptávka od rodiny. Třeba jsem šila vnoučatům letní kloboučky nebo háčkovala zimní čepice. Ale poptávka je menší než moje chutě. Tak někdy vyrábím i nesmysly (třeba háčkovaná velikonoční vajíčka nebo háčkované hvězdičky na stromeček).
Dana Puchalská
9.10.2019 10:12
Hezký článek. Já z ručních prací umím pouze vyšívat. Z ostatních pokusů jako je háčkování a pletení vzniklo vždy něco strašného.
Hana Rypáčková
9.10.2019 09:43
Zajímavé, taky jsem šila ,pletla a háčkovala.. Ale klobouček nikdy...Ty jsem vždy šila...Hezký...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci