Foto: autorka
Pranostiky pro celý rok XXI
28. 10. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
30.10.2019 19:00
To nás tedy čeká studený listopad. Věrko, je prima, že mohu zavítat na Tvůj profil a přečíst si pranostiku přímo aktuální.
Věra Ježková
28.10.2019 21:42
Moc vám děkuji. Naďo, fotka je z Průhonic. Jano K., jsme ve shodě. Zuzko, bezva. Překvapení chystám. Nehádejte, neuhodli byste. Doufám, že vás bude také bavit. Úvodní článek k němu zveřejním koncem roku.
Zuzana Pivcová
28.10.2019 19:04
Já bych zase řekla, že "Konečně podzim panuje, Věrka se z toho raduje". Ale podzim je také hezký a pranostiky moudré.
Jana Šenbergerová
28.10.2019 14:14
Moc pěkné. Je bych řekla, že Na začátku listopada teplo se zimou se hádá. Uvidíme, co nám chystá letošní listopad.
Dana Puchalská
28.10.2019 11:57
Dobrý překlep je opravdu klenot. Ani jsem netušila, že mi tam to "malé l" vlezlo. Díky za pochopení. :-) :-)
Dana Puchalská
28.10.2019 11:42
Jano, přece domečky pro včelky. :-)) tak praví kniha modrá, asi 100 let stará.
Jan Zelenka
28.10.2019 11:19
Je až neuvěřitelné, kolik takových pranostik se v průběhu naší historie objevilo. Je fajn, Věrko, že je popularizuješ.
Jana Kollinová
28.10.2019 10:45
Dano, Ty mě mateš. :-) Nikde jsem nenašla význam slova oluly. Některé překlepy jsou klenoty. Díky. :-))))))
Dana Puchalská
28.10.2019 10:35
To je hezké, pranostiky mám ráda. Znám jednu, takovou mírně smíchanou : Martin a Kateřina na blátě, Vánoce na ledě. A pak jsem se dočetla, co říkali staří hospodáři :Ve včelníku - opatřiti oluly proti mrazům, sněhu a myším.
Děkuju.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci