Hana Čadová
5.5.2020 13:53
Proč zrova šedesátka?
Radomír Kucer
5.5.2020 13:39
No tak jsem se s chuti zasmál!paní Hofmanová asi neví, že se u nás odchází do důchodu v 65 letech,tak nevím co tu řeší,je to směšný článek,to chce říct opozici at nás vrátí vdůchodech o 5 let zpět,at neumíráme v práci ale v důchodu,směšné
Marie Faldynová
5.5.2020 13:03
Také si myslím, že je to individuální, fakt je , že mládnout nebudeme. Včera mi kamarádka líčila, jak je na silnici o vlas minulo rychle jedoucí auto. Takže děkujme za každý den, že to není horší...
Soňa Prachfeldová
5.5.2020 12:54
Je to silně individuální, i geneticky , i naším stylem života, naší povahou, naším podceňováním, či přeceňováním. I přesto se stane, že silný kuřák a pijan se dožije spousta let a druhý, který je skoro asketa zemře poměrně mladý. Každému plápolá jeho svíčka , na kterou se fouká ze všech stran. Hodně zdraví lidičky !
Věra Ježková
5.5.2020 12:51
Šedesátka pro mě zlom nebyl. Měla jsem horší období.
Vladislava Dejmková
5.5.2020 12:46
Také mi ten článek nějak nesedí. Co nám říká? Až vám bude šedesát, budete mít spoustu zdravotních omezení. S tím nic nenaděláte!
Vladimír Kokoška
5.5.2020 11:40
Tady je něco optimistického: Zdraví bohužel není dar, ani si ho nikde nekoupíme. Zdraví si musí každý odpracovat. Starat se o něj. Najít si své optimum je náročný duševní i tělesný výkon, je to permanentní hledání a zkoušení. Je to o objevování svého individuálního zdravého životního stylu (kouření, alkohol, pohyb, strava, spánek, životní náplň, partnerské a společenské vztahy a mnoho dalšího). Nemocem je třeba předcházet. Vtip spočívá v motivaci a prevenci. Když přijdou choroby a omezení, je už pozdě něco řešit. To se jen hasí požár. V 65 letech jsem i upravil život tak, abych omládl. Což se mi daří. Nedávám "panské rady". Je mi 72, nemám žádné nemoci, život mě baví a chci tu být ještě alespoň 30 let.
Zuzana Pivcová
5.5.2020 11:25
Šedesátka a zlom ve zdraví mi připomíná někdejší článek, že největší zlom představuje odchod do důchodu. Jako všechno je i toto velmi individuální. Já třeba jsem od šedesátky díky vztahu, který jsem tehdy navázala, měla pár nesmírně aktivních a veselých let. :-D
Venca V.
5.5.2020 11:19
Znám spoustu lidí, kteří jsou v 60 fit a taky spoustu lidí, kteří se trápí se zdravím už od padesátky....pravdou je, že hodně záleží na rodinné anamnéze, životním stylu i na zaměstnání. Je to taky o přístupu k životu - aktivita, koníčky...mám spoustu kolegů nad sedmdesát a ti jsou velmi aktivní kvůli koníčka - hudby. Chtějí hrát, podílet se na činnosti hudebních souborů - a to se dá, jen když aspoň trochu zdraví slouží. Mnohé z nich ta aktivita udržuje v psychické pohodě, cítí se užiteční a to má i dobrý vliv na jejich zdraví.
Dana Hošková
5.5.2020 11:13
Nevím, ale nějak mi ten článek nesedl. V dnešní době potřebujeme spíš něco optimistického.
Načíst starší příspěvky