Růžena Kuželková
21.1.2021 10:58
Článek je již staršího data,ale přesto - 11let jsem "prodávala"jízdenky,kromě jiné práce,tudíž mám "režijku".Po dlouhé době jsem jela s vnukem a při koupi jeho jízdenky,se paní za okénkem ptala - a jedete rychlíkem,nebo osobákem - tak jsem na ni koukala jako z jara,tuto otázku jsem ještě nedostala a protože byla fronta za mnou,tak jsem se nemohla ani zeptat,proč se ptá.Tak nevím,nejspíše se asi hodně změnilo u Českých drah.
Antonín Nebuželský
20.7.2020 20:33
Není li člověk informován může si koupit lístek s důchodcovskou slevou, na průkazku, která už několik let neplatí. Jako třeba já. Potom nezbývá než doplatit. Ale rozhodně bych si nestěžoval - můj problém.
Dana Hošková
18.7.2020 19:41
Cestuji vlaky často a ráda. Na nepříjemné pokladní či průvodčí už jsem hodně dlouho nenarazila. Spíš je tomu naopak. A čistota vlaku či WC v něm je problém cestujících. Vlaky vyjíždějí čisté.
Zuzana Pivcová
18.7.2020 18:14
S pokladními i průvodčími mám delší dobu tak samé dobré zkušenosti, zdají se mi ochotní a chováním zdvořilí, daleko lepší než dříve.
Jarmila Fialová
18.7.2020 08:37
Přesně ten "koláč" myslím - pásmová jízdenka je mnohem levnější než běžná se slevou 75%
Alena Tollarová
18.7.2020 08:19
Ani já nemám špatné zkušenosti s pokladními. Dokonce jedna sama z vlastní vůle vytáhla letáček o cestování s PID a na tom "koláči" mi vysvětlila, odkud a kam můžu s tou kterou jízdenkou PID jet. Ale taky řekla, že sice jízdenky PID prodávají, ale sami nenabízejí a cestující má u pokladny vědět, co chce a říct si o to. A tak je to zřejmě i s normálními jízdenkami ČD. Ilono, nezlob se, ale když jsem si přečetla Tvůj příspěvek, řekla jsem si, že je něco špatně a nic na tom nezměnilo ani "ráno moudřejší večera".
Jarmila Fialová
18.7.2020 07:59
Tedy žasnu nad negativními zkušenostmi s pokladními a průvodčími.Opravdu se mi to ještě nestalo.Naopak zrovna pokladní v Rakovníku sama od sebe vyhledala levnější jízdenku,o které jsem ani neměla tušení(nerada čtu návody a pokyny,kde bych se to dozvěděla),totéž pak v Příbrami.A podobné zkušenosti mám i s průvodčími jiných dopravců.Rozhodně se tedy jezdit vlakem nebojím.
Elena Valeriánová
17.7.2020 23:17
V posledních pěti letech jezdím dost často z Jeseníku do Olomouce. Jízdenky si kupuji v pokladně ne přes internet. Pokladní se střídají a já mám vždy hezčí den když je tam ta milá blonďatá pokladní. Jo, není pokladní jako pokladní, není cestující jako cestující.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.7.2020 21:01
Pokud jedu vlakem kupuji si jízdenku přes internet. Tím nemám problém s nákupem jízdenky u nádražní pokladny.A pak stačí mít u sebe OP či cestovní pas jako doklad o věku nad 65 let. Nevím v čem je problém s cestováním vlakem. Přiznám se, že na kratší cesty jezdím svým autem. o stejné mám i s cestou busem. Internet vše zajistí, zaplatím jízdenku platební kartou.
František Matoušek
17.7.2020 16:17
Tak takhle asi jednou dopadnu já, až se rozhodneme s maželkou jet po dlouhé době zase vlakem. Obvykle jsem řekl místo kam chci jet a přidal dovětek, zpáteční. Pokladní označila klasický tvrdý lístek datumem, což netrvalo ani minutu a já byl v tu ránu na nástupišti. Když to tady čtu, tak mám přímo strach se někam vlakem vydat. Nevlastním kromě občanského průkazu a úplně zbytečného senior pasu žádný zde níže uvedený doklad potřebný pro cestování dráhou. Než se vydám na cestu, tak si důkladně (pokud to najdu)vyhledám poučení o cestování dráhou.
Načíst starší příspěvky