Ilustrační foto: pixabay.com
Mikuláš včera a dnes
13. 12. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.12.2020 19:22
Také nás vnouček dostal od Mikuláše v mém provedení balíček a večer ješté dětem rozdávala obec balíčky tedy Mikuláš, čert a anděl. Bylo to milé překvapení za dveřmi.
Marie Faldynová
13.12.2020 18:01
Alena Vávrová: Tak to bych se taky bavila, dobrá inovace! Jestlipak maminka dostala i sladkou odměnu?
Alena Vávrová
13.12.2020 17:44
Taky mám moc ráda fíky. Kupuji si je na vánoce pokaždé a pokaždé je sním dřív a musím si koupit nové. A taky někdy nejsou nic moc. U našich mladých si udělali Mikuláše sami, poslali fotku mohla jsem se smíchy potrhat. Synovi ( 2 m) koukaly ze suknice chlupatý nohy, čertk Kubíček byl roztomilý a nejlíp vypadala krásná Andělka Vikinka. A klečet a slibovat, že bude hodná, musela maminka ;-)).
Zuzana Pivcová
13.12.2020 13:43
Děkuji za hezké vyprávění, ale i za dva milé komentáře, Maruško, při přípravě článku jsem na Pixabay objevila tuto fotku s fíky, tak jsem ji sem schválně dala. Já jsem takové, moc dobré, měla na dovolené v Albánii, prodávali je v tržnici v Durrës. Přesně, jak píšeš, na provázku a stočené do věnečku.
Daniela Řeřichová
13.12.2020 12:38
Děkuji za hezký článek. Jsem konzervativní, a tak mám ráda tradice včetné mikulášské obchůzky. Také jsem dělávala Mikuláše a později doprovázela družinu kolem našich dětí. Mikuláš k nám chodí dodneška, i když jsou všichni skorodospělí. Kvůli koroně si nenecháme vzít ani Vánoce.
Vladislava Dejmková
13.12.2020 11:42
Moje snacha letos zorganizovala procházku za Mikulášem pro všechny malé děti z vesnice. Přihlásilo se jich prý asi 30, tak postupovali po skupinkách po označené trase a hledali Mikuláše. Cestou plnili různé mikulášské úkoly. Na konci cesty je čekal Mikuláš s hodným čertem a samozřejmě byly i sladkosti. Prý to obyvatelé vesnice velmi dobře hodnotili, dodržena byla všechna bezpečnostní opatření a všichni měli prima zážitek. Jen já to znám z fotografií.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci