Úvodní foto: Jan Zelenka
Literární obývák „U MLSNÉ BRITNEY“ VII
13. 6. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
13.6.2021 16:59
Máme s Věrkou společných zájmů dost, aby to vystačilo na naše sedánky při víně. Ruská klasika mě fascinovala od mládí. No, a s kým si o tom popovídat a něco napsat, než s lingvistou. rusistou. Díky, Věrko, mám z článku radost.
Jitka Hašková
13.6.2021 16:10
Děkuji za hezký přehled ruské literatury. Měla jsem na střední škole vynikajícího ruštináře (maturita 1962), takže skoro všechno, o čem píšete, jsem přečetla a líbilo se mito.
Věra Ježková
13.6.2021 15:51
Děkuji vám. S Jendou si máme stále o čem povídat. A z ruské literatury mám obzvlášť radost. Hani, to je moc milá shoda. :-)
Václav Soukup
13.6.2021 14:33
Okamžitě po přečtení tohoto příspěvku se dám do hledání, co všechno tady mám z ruské
klasiky. Je zvláštní, jak blízko mají Češi k Čechovovi ! Jeho divadelní hry dokázali naši herci
zahrát lépe než Rusové. Děkuji za článek, moc jste potěšili tu moji čtvrtinu ruské krve, kterou
mám po babičce !
Eva Mužíková
13.6.2021 14:29
Ne ne , tohle není nic pro mne, celý život jsem málo četla, natož ruskou literaturu. Ale ráda váš článek podpořím hvězdičkou a komentářem...Bertice
Jana Šenbergerová
13.6.2021 13:40
Panečku! Toto vaše pojednání by se mi hodilo k maturitě. Četla jsem hodně, i ruskou literaturu, ale nevyhledávala jsem ji. Vnímala jsem ji jako hodně těžkou a depresivní. Ruský způsob života se mi nelíbil, ale ruština ano. Jendo, máte krásnou sbírku ruské literatury a velké štěstí, že jste našel parťačku se stejnou zálibou. Platí to pro pro Věrku. Dovedu si představit, jak je ve vašem literárním obýváku živo.
Irena Mertová
13.6.2021 13:26
Hezký článek. Něco z ruské literatury občas přečtu, něco mám doma. Občas se snažím podstrčit ke čtení mou oblíbenou a zapomenutou knihu Řeka života od V. J. Šiškova - ale to mám smůlu (je tam "komunistická" anotace, to lidi odradí, přitom kniha byla napsána r. 1923). Ze současné literatury jsem nenarazila na nic, co by mne chytlo. Ale v souvislosti s Ruskem - čtivé jsou knihy Martina Ryšavého: Vrač; Cesty po Sibiři... A na DVD koukám na svůj oblíbený film od A. Kurosawy: Děrsu Uzala. To nemá se zbytečným člověkem co dělat, jen mne to tak napadlo... :-) A kniha Gentleman v Moskvě od Amor Towlese je pěkná...
Alena Vávrová
13.6.2021 12:55
Za tento článek děkuji. O Věrce to dávno vím, o Jendovi mě to těší, ale nepřekvapuje a tímto se tedy také přiznávám k obdivu ruské klasické literatury ;-)) .
Dana Puchalská
13.6.2021 12:19
Zajímavý článek. A jsem ráda, že jsem konečně poznala někoho, kdo rád chodil do antikvariátu v Dlážděné ulici.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci