Foto: Pixabay.com
Láska, nebo přátelství?
10. 7. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
7.6.2022 17:26
Krásné vyprávění, první lásku jsem si schovala do krabičky, protože už není. Zůstaly jen vzpomínky....
Jana Kollinová
11.7.2021 17:21
... "Přátelství, to je někdy víc než láska,
Je to víra v to, že ruka svírá
Pevně jinou dlaň...""
Hana Nováková
11.7.2021 10:08
Díky za moc krásný článek. V písni Přátelství od Petre Rezka se zpívá: Přátelství, to je někdy víc než láska,
je to víra v to, že ruka svírá
pevně jinou dlaň...
Přátelství, to je plachá něžná kráska,
která mává na toho co dává
víc než citů daň.... / první sloka/
Tahle píseň by si zasloužila hlubší rozbor, už jsem o tom uvažovala, ale nemám moc dobré období, tak prostě jen vegetuji, doufám, že se to časem zase změní.
Jan Zelenka
10.7.2021 14:05
Děkuji, přátelé. Toto téma mě provází celým životem. A objevuje se často i v mých knihách.
Naděžda Špásová
10.7.2021 13:45
K životu patří oboje a k tomu i ten smutek. Než jsem poznala svého muže, stalo se mi to , co tobě. Nečekaný rozchod mi dal taky dost zabrat, vztahů jsem měla hodně, ale ten předposlední mi nejvíc ublížil.
Zuzana Pivcová
10.7.2021 13:11
Myslím, že, jak to tu označila Věrka, správné přátelství je láskyplné a naopak láska zdolá úskalí a přežije roky jen tehdy, je-li postavena na přátelské bázi. Bohužel řada přátelských vztahů je poněkud jednostranných, kdy jeden z partnerů místo lásky dodá něco ve smyslu Zůstaneme přáteli, a druhému zbývá buď přijmout nebo nepřijmout vůbec. V dnešním věku už nedokážu obojí dost dobře rozlišit, čím dál více mi splývají v jedno, totiž v hodnotný hezký vztah, který mě dokáže obohatit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci