FOTO: autorka
Zážitek roku 2021 - Zelo, knedlo, kachna
31. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
6.1.2022 21:17
Úsměvné čtení. Blanko, chválím Pepův důvtip s čelovkami. Nepomyslela bych si, že může také být nezbytná pro zmrazenou kachnu?! Úspěch se dostavil a to je hlavní :-)
Hana Polednová
6.1.2022 11:24
Blani, hezký příběh se zmrzlou kachnou. Občas bojuji se zmrzlým masem, které jsem zapomněla vyndat z mrazáku. Pamatuji si, že jednou mi zeťák na chalupě takhle porcoval vepřové kotlety na špalku. Naštěstí mám i velké pekáče, které se mi do trouby vejdou a mohu péci drůbež vcelku. To jste si pochutnali na pečené kachničce, viď?
Blanka Lazarová
2.1.2022 10:42
Jendo a to si představ, že to někteří pečou celou noc při 80 stupních. Ať žije experiment. Vracím se ke konzervatismu.
Jan Zelenka
2.1.2022 00:17
120 je na pečení málo. Já peču zakryté při 170 asi hodinu a půl, pak otevřu o dopékám při 210. Je to pak s kůrkou a křehké. Při dopékání přelévám.
Blanka Lazarová
1.1.2022 17:47
Elen, pekla jsem 4 hodiny při 120 st., zakrytá, nekoukat, pak dopéct kůrčičku a nerozpadala se. Asi to bylo krátce. Vracím se k vyšším teplotám, času kolem 2 hod. ,podlít trochu vodou, odebírat tuk, kontrolovat a řešit to podle toho jak se to vyvíjí. Pak obě metody porovnám a uvidím. A přeji taky všechno dobré v novém roce.
Elena Valeriánová
1.1.2022 13:40
To musela být kachna jako tele :-) Teď jste ji pekla pomalu a příště jak? Kachnu peču vždy jen pomalu a protože slívám sádýlko tak bez jablek nebo pomerančů. To už mě přešlo - tyhle experimenty. Ale připomněla jste mi jednu historku z doby dávno minulé. Manžel pracoval v kamenolomu a několik roků dostávali od nějakého podniku k vánocům slepice. Tenkrát jich přinesl asi pět. Chlapec z města, nikdy nic nezabil a teď pět slepic. Starší soused se ochotně ujal role kata. Slepice stály po vysypání z pytle bez hnutí jako hloupé, ani se nerozprchly ani neposkočily. Soused vzal jednu položil ji na špalek a zase nic, jen ta slepičí odevzdanost osudu. Já s malými dětmi za oknem kuchyně. Děti oči vykulené, ale chtěly to vidět. Sekl jednou, podruhé vedle, potřetí zase o kousek dál po krku a už jsem děti hnala od okna. To bylo i na mě moc. A manžel: dobrý, dobrý, já si to udělám sám. Ani on to sekání na etapy nedal. Ještěže ta vaše kachna byla už v jiné dimenzi. Hezký nový rok.
Eliška Murasová
31.12.2021 18:37
Blanko, jímá mě hrůza, že by mě někdo chtěl obdarovat takhle velkou kachnou .... Zvládlas perfektně, i když poněkud netradičně.
Blanka Lazarová
31.12.2021 17:19
Jendo, to byla taky varianta, ale já si řekla, že ji pokaždé upeču jinak. Teď jsem experimentovala s pomalým pečením. A bude zase pěkně čerstvá. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci