Jitka Caklová
26.1.2022 09:09
Proč bych si ONO nedobré z dětství a mládí, které jsem prožívala, nenamalovala na růžovo? Díky TOMU, že jsem to dokázala, nemám nepřátele, nemám důvod lamentovat nad tím, že jsem stará, nebo, že se někdo nechová podle mých představ. Jsem spokojená s tím, co jsem měla mám a tím vytvářím budoucnost, včetně vztahů. Všechno kolem sebe mám takové, jaké si vytvořím ve své hlavě, aniž bych kohokoliv umravňovala ♥
Věra Ježková
26.1.2022 09:06
Nevím, proč bych se měla s někým hádat, jestli něco dřív bylo, nebo nebylo lepší. Každý máme jiné vzpomínky, každý měl a má rád něco jiného. Ovšem pokud si někdy s někým zavzpomínám, většinou se shodneme.
Miloslava Richterová
26.1.2022 08:49
Etikety jako dnes jsem opravdu nečetla. Když se vyklepal a umlel mák, voněl a neobsahoval rýži, když se vytočit med, nebyl směsí medu ze zemí EU i jiných, z vysypaneho pytle domácích brambor se nikdy půlka nemusela vyhodit, zvláštní sklípek byl na ovoce a zeleninu, o domácím zvířectvu nám nikdo cizi nerozhodoval, díky svým pracovitým rodičům ( a bylo běžné, že pracovaly I děti, příbuzní a sousedé si vypomáhali) patřím mezi spokojené a jsem za to vděčná.
Soňa Prachfeldová
26.1.2022 07:52
Člověk nebude nikdy spokojen s tím co měl, má a chce víc a víc. Na jednu stranu je to dobré, na druhou ta ustavičná honba za něčím je až škodlivá pro něho samého. Je to hlavně ovlivněno tím, jak mohl a jak může člověk prožívat svůj život. Dětství, mladi, dospělost, stáří. V každém období jiný rozum, jiné chutě, jiné prožívání.
Olga Škopánová
26.1.2022 07:20
Paní Richterová za socialismu jste nejedla zdravěji, protože jste se ani nedozvěděla co která potravina obsahuje, mám na mysli barviva, rezidua pesticidů, ochucovadla. Dneska to máte všechno přehledně vypsané na etiketě včetně alergenů.
Marie Pudichová
26.1.2022 05:56
Záleží na tom, jaké má kdo priority. Máme to, o čem se nám ani nezdálo, ale také jsme se museli mnohého vzdát. Za to první být vděčný, to druhé přijmout. Jiná možnost není. Co ale postrádám, jsou vztahy, které dříve byly rozhodně vřelejší. To by se změnit dalo, kdyby se chtělo ♥
Margita Melegova
25.1.2022 22:06
Muzu si polozit otazku co zivot vzal a co dal, predevsim vzal mladi se vsim vsudy a co dal vsechno co jsem nechtela vcetne zdravotnich problemu, v mladi mel kazdy problem reseni a ve stari je sice clovek moudrejsi teda mel by byt, nad vsim premyslim jestli je spravne to nebo ono rozhodnuti i to je duvod proc drive bylo lip.
Eva Kopecká
25.1.2022 20:51
Že jsou staré časy hezčí se nám zdá patrně proto, že už jsou pryč a že se nemůžou vrátit....
Miloslava Richterová
25.1.2022 20:01
Pro OS - nelamentuji, ale nemohu číst nepravdy; zkaženou paprikou jsem chtěla upozornit na nekvalitní potraviny, které kupujeme. Otázku jídla z mého dětství mi nemusí zodpovídat historik, ani si minulost nemaluji na růžovo, jídelníček si prostě pamatuji, ano, jedli jsme zdravěji. Nedávno jsem koupila maso, stálo tam: chov někde, porážka jinde, zpracování ještě dál, projelo tři státy, než k nám docestovalo; nemůže být kvalitnější, jak je výše dle odborníků uvedeno, než bývalo z českého vepřína nebo z domácí zabijačky.
Jitka Caklová
25.1.2022 17:23
Souhlasím s paní Rotikovou i s panem Mikušou. S nikým do sporu také nechodím. My jsme, na rozdíl od jiných pole měli, přesto naše strava se z 99% skládala z brambor a mouky, neboť rodičům čtyř dětí, soukromě hospodařícím rolníkům, bylo "vrchností" dovoleno, jednou týdně v neděli na přilepšenou zabít vynesenou starou slepici. Vše ostatní, co jsme vypěstovali, padlo na oltář vlasti za mrzký peníz v podobě kontingentu, kdy za nesplnění hrozil kriminál. Ano, také se mám dnes dobře, jak jsem se nikdy neměla, přesto s odstupem času na staré časy, ať byly jaké byly, ráda vzpomínám, neboť mi daly do života víc, než si kdo umí představit.
Načíst starší příspěvky