Hezký a pohodový den přeji všem dobrým lidem.
Dnes mě po ránu naložili do auta a vyrazili jsme směr Voděrady, kde byla domluvena akce na předvedení života nevidomých mezi námi koukavci.
Ve škole nás mile přivítali a my si rozebrali stanoviště. Bylo nás málo, a tak nám vypomohly paní učitelky a my začali dětem ukazovat, jak to mají nevidomi v běžném životě těžké. Já měla jako vždy na starosti psací stroj typu Perkins a povyprávěla dětem, jak se nevidomé děti učí. Musí se učit abecedu i počítat, jen trochu jinak, než ty co vidí.
 Každé dítě si mohlo napsat své jméno v braillově písmě a dostaly ho domů, aby mohly rodičům ukázat, jak je jejich jméno napsané v bodovém písmě.
Děti byly nadšené, měly mnoho otázek a my se cítili skvostně, protože jsme mohli dětem ukázat, že tady mez námi žijí lidé, kteří potřebují naši pomoc.
Fotografie: archiv autorky
		Akce sdružení Chvilky Naděje
23. 11. 2022
		DISKUZE

Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 

Růžena Marková
						30.11.2022 15:34

Děkuji všem, kterým se můj příspěvek líbil. Práce z dětmi je úžasná a mně to baví. Vyplňuje mi ti můj důchodoví čas. Já něco neučím děti a oni mně.
Všichni co se těchto akci účastní mají radost když vidí v očích dětí zájem a někdy jsou i jejich otázky úsměvné, ale i zvídavé. 

Martina Růžičková
						25.11.2022 08:39

Jste úžasní! Děkuji!  Maminka byla v posledních letech života nevidomá, takže vím, jak moc je důležité, aby lidé v okolí věděli, jak jí život usnadnit. A samozřejmě i ostatní lidé, které v běžném životě potkávala. Mnozí z nich by rádi pomohli, ale nevěděli jak.

Daniela Řeřichová
						24.11.2022 18:22

Milá paní Růženko, děláte záslužnou práci, která si zaslouží poděkování a úctu.  Věřím, že Vám přináší radost,  když jsou děti citlivé a uvědomí  si určité odlišnosti a budou jim rozumět. Dcera pracovala jako terapeutka na Palatě, kde žijí lidé se zrakovým postižením, a máme doposud mezi nimi několik přátel.

Soňa Prachfeldová
						24.11.2022 14:58

Růženko, to jsou moc hezké akce a děti jsou velmi vnímavé. A člověk, který má už něco za sebou, rád sdělí, pokud je mu nasloucháno. Moc tě zdravím.

Alena Vávrová
						23.11.2022 14:45

Ahoj Růženko, to je milé, že nezapomínáš na íčko a sdílíš s námi informace o záslužné činnosti vašeho sdružení. Díky!

Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.

Aktuální soutěže

Kvíz i60 - 44. týden

Ruchadlo, telefon, kontaktní čočky... Ano, vědomostní kvíz tohoto týdne bude o vynálezech a vynálezcích.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?