Úvodní foto autor, foto v textu Pixabay.com
Fejeton na hodinky s vodotryskem
30. 12. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
1.1.2023 19:28
Spousta představ se plní a kouzlo je pryč : dveře které se samy otvírají, videohovory... a plno dalších. A co by se dalo říct dnes, místo hodinek s vodotryskem?
Vladislava Dejmková
31.12.2022 07:39
Hodinky s vodotryskem už jsem dlouho neřekla, ani jsem netušila, že existují. Ale rodiče to často použivali, mívala jsem děsné nápady.
Alena Vávrová
30.12.2022 21:57
Také jsem nevěděla, že hodinky s vodotryskem dnes již existují, moc jsem se pobavila, Jendo.
Alena Velková
30.12.2022 20:27
Děkuji, že jste mi připomněl dávno zapomenuté hodinky s vodotryskem a taky to, že doopravdy existují...já si je snad koupím :-))
Soňa Prachfeldová
30.12.2022 17:03
Úsměvné vyprávění, tohle jsem také slýchávala, tehdy nám rodiče dávali potřebné věci pod stromeček, ale knížka nikdy pod stromečkem nechyběla. Maminka tak důkladně schovávala dárky, až jeden nemohla najít. Knížku Muzikantskou Lidušku. A našla ji. Před velikonocemi,. když se u nás malovala kuchyň, tak ji našla zapadlou za kredencem.
Jan Zelenka
30.12.2022 15:31
Děvčata, děkuji za vaše komentáře. Podobných rčení bylo za našeho mládí pochopitelně více, obávám se, že ale budou časem mizet. Čeština se logicky vyvíjí, něco mizí a něco nového do jazyka přináší čas.
Zuzana Pivcová
30.12.2022 15:22
Nevím, odkud jsme v mládí pochytili výraz "kulo báro" ve smyslu kdepak, nic takového, jestli je to identické s vžitým "dostat pěkný kulový". Hodinky s vodotryskem, to jsme jako rčení znali, i starou belu. Zkusím zapřemýšlet nad něčím dalším, děkuji.
Dana Puchalská
30.12.2022 12:06
Honzo,jsem ráda že rčení,,hodinky s vodotryskem " se říkalo i u Tebe. A děkuju za milý článek.
Margita Melegova
30.12.2022 10:50
Pekne napsane ze i rceni hozene jen tak do prostoru cas promenil ve skutecnost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA