Ilustrační foto: Pexels
Ženy, které cestují samy. Každý rok jich přibývá
20. 5. 2023Knihkupectví jsou plná cestopisů napsaných ženami, které vyrážejí samy do světa. Cestovní kanceláře zaznamenávají čím dál větší zájem žen vyjet si na dovolenou bez partnera, bez přátel, bez dětí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
23.6.2023 13:55
S odstupem času bych cestování brala stejně jako paní Libuše 12:43. Sice pokoj pro jednoho vyjde dráž, ale určitě levněji, než dvojnásobná útrata :-)
Jindřich Berka
23.6.2023 12:06
Jen nás chlapů ubývá!!! Jsme křehcí. Nevydržíme toho tolik, máme tenký kořínek. Proto vás ženy, prosím. "Pokud chcete, aby partner vám, co nejvíc vydržel. Pečujte o něho, žeňte ho k doktorovi. My si myslíme, že jsme silní, ale je to právě naopak. Děkuji vám včetně mé ženy. Jindra
Libuše Zímová
19.6.2023 12:43
Kdysi jsem si dala slib že až budu v důchodě začnu cestovat. Psal se rok 2007 a já se vybrala poprvé v životě sama do světa. Prošla jsem cestovky a přitáhla domů spoustu katalogů.A nakonec jsem si vybrala nádherný ostrov Kypr...první životní let letadlem.Udělala jsem dobře byl to zážitek,ovšem v tu dobu jsem ještě neměla počítač.A fotila jsem na kino film,za fotky jsem doma dala majlant.Tak mně uchvátilo cestování že se toulám už 16 let a pořád sama.Má to obrovskou výhodu,nemusím se ohlížet na potřeby partnera kam chce on. Jednu závadu to má a to že musím zaplati dost peněz za pokoj pro jednoho.Ráda se toulám i po zemi České a to dost často.Máme nádhernou zemičku a já miluji poznávání krásných míst.Je mi 74 let a stále mám touhu objevovat svět.A tak držím palce všem co rádi cestují a také se toulají po hezkých místech,ať si užívají pokud je to možné....
Marie Hrádková
17.6.2023 16:34
Sama necestuji, protože ráda sdílím zážitky s někým. Jednou jsem četla knížku od ženy, která cestovala sama na motorce po Jižní Americe. Nedozvěděla jsem se o těchto zemí, nic, jenom, co se jí pokazilo na motorce, s kým se bavila. Nic o městech, architektuře, přírodě, dojmy, nic.. Akorát napsala Machu Picchu - pecka. Knížku jsem nedočetla.
Karel Hyndrák
25.5.2023 17:21
Překladač jako Vasco (je dokonalý) vypadá jako větší mobil a stojí klidně 8 000 Kč a má zabudovanou SIM kartu na celou Evropu (to my už teď máme skoro taky - roaming). Nám ale stačí udělat stejnou službu ke stažení zdarma do mobilu aplikace Google Překladač. Funguje na Wifině, ale už teď i na mobilních sítích skoro všude (to dřív nebylo. Jsou to placená data). Když si tam ještě při instalaci zadáte (zafajfkujete) nějaké jazyky (řeči) např. angličtinu, řečtinu a češtinu k provozu offline, pak je omezená služba i bez napojení na Internet. To znamená, že když namíříte foťák na nějaký řecký text (kniha, web, firemní cedule), tak to přeloží do češtiny = pohoda. Totéž je při napsání na klávesnici (funguje jako slovník). Při provozu na Internetu je to pohádka, vyberete si např. čeština - řečtina, zmáčnete Mluv! a řeknete např.:Ahoj Máňo, jak se máš? (ano celá věta). Ono to napíše na displej ten text v češtině, pod tím v řečtině na displej a přečte ho řecky (1x). Za 10 minut budete válet, jako od malička. Hodně to teď používali Češi s uprchlíky.
Alena Gebauerová
21.5.2023 15:53
Mnohdy jsou příplatky za pokoj dvojnásobné. A mnohdy je to z nutnosti. Už 2x jsme měly s kámoškou zkažené dovolenou protože v hotelech ubývají pokoje s oddělenými postelemi. Je opravdu nevhodné spát spolu na posteli typu letiště a ještě pod jednou dekou nebo prostěradlem, copak jezdí spolu jen lesbické páry?
Lenka Kočandrlová
21.5.2023 14:42
Tak nějak se mi už nikam nechce....Jó za mlada,to bych poznávala svět ze všech stran,určitě bych po cestě našla spřízněné duše.Bohužel jsme si mohli tak leda trhnout,pak už byly děti a starosti,no a nyní stará kolena,co spí nejraději ve své posteli doma. Stačí mi dívat se na cestopisy,nebo si o tom přečíst,ale nemrzí mne,že ten svět neuvidím na vlastní oči.
Vlasta Štolůnová
20.5.2023 23:22
Nevidím žádnou odvahu v tom jet sama, ale s cestovkou. Spíš je to pořád pocit upozaděnosti a nízkého sebevědomí. Cestovat sama znamená nejprve zvládnout alespoň. částečně nejlépe angličtinu. Potom si udělat jasnou představu kam chci a co tam chci vidět. Pak si koupit nějakého knižního průvodce a prostudovat si na internetu další informace a zkušenosti jiných cestovatelů. A samozřejmě mít dobrou mapu, nejen na Googlu. No a nakonec si zajistit letenku nebo něco jiného a pobyt. Mě je 65 let a dělám to tak už patnáct let.
Jarmila Fialová
20.5.2023 22:40
Cizina mě neláká, protože u nás je spousta krásných míst, kde jsem ještě nebyla. Jezdím sama a celkem snadno najdu levné ubytování pro jednoho. Léta jsem jezdila na Šumavu, letos budu v Jizerkách a na Náchodsku
Marie Faldynová
20.5.2023 21:47
Cestovat sama je výhodné v tom, že si udělám kdy chci co chci, ale nevýhodné v tom, že jsem na všechno sama. Ale pořád lepší, než sedět doma.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA