Jan Zelenka
8.6.2023 10:49
Pane Berko, díky. Máte pravdu, jsme naladěni podobně. Ale ne totožně. Moc pěkně to napsala Soňa. Jsme podobní a přece rozdílní. Proto je život zajímavý.
Jan Zelenka
8.6.2023 10:45
Mám rád myšlenky moudrých antických myslitelů, které jsou dodnes platné a aktuální. Římský filosof, básník a politik Lucius Annaeus Seneca, jednou napsal: "Život je jako hra. Nezáleží na tom, jak dlouho trvalo představení, ale na tom, jak dobře bylo zahráno."
Ještě jednou vám děkuji za komentáře k tématu. jsem rád, že vás to oslovilo.
Jindřich Berka
8.6.2023 09:53
Pane, Zelenka, děkuji za článek. Možná víte, že jsme naladěni na stejnou notu. Minulost mě až tak nezajímá. To bylo a z ní se mohu jen poučit. Hlavním motorem kvalitního života je motivace. Hodně lidí v pozdním věku nechce pro zlepšení života nic udělat. Nebojím se říct, že jsou líní. Jen naříkají, stěžují si na lékaře, na děti a na okolí. Život není o dívaní se z okna. Chození od zdi ke zdi. Čekání na jídlo a následné i na smrt. Je třeba se i obléct a podívat se ven. Hned uvidíme, že je ten svět krásnější. Jindra
Soňa Prachfeldová
8.6.2023 08:04
Životy všech lidí jsou si tak podobné a přesto tak rozdílné. Vše co se událo, nebo se děje v našem životě a v našem okolí, nás ovlivňuje. Záleží na tom, jak si to naše hlava a naše tělo přebere. Jako se střídá počasí, tak se střídají i naše nálady. Hlavně ať převažují ty dobré.
Vladislava Dejmková
8.6.2023 07:44
Všechno v životě má svůj smysl. Snažím se prožít každou jehomchvíli.
Jitka Caklová
8.6.2023 07:22
Snažení je málo, za sebe bych řekla, k ničemu, dokonce jeden veřejně známý člověk říká, "na h...o. Dlouho jsem se snažila vytěsnit z paměti neradostnou minulost, začít znovu, někam patřit, "něco" dokázat, žít ve víru radostí ze života...... Jenže ono to bez přijetí sebe sama, bez odpuštění sobě a všem, o kterých jsem se domnívala, že mi ublížili to prostě nejde. Hlavní bylo uvědomění-si, že to co jsem vnímala jako špatné, byla pouhá iluze, neboť co mi život v minulosti dal bylo tím nejlepším, co jsem mohla dostat. Přítomnost mě obdarovává tím nejlepším, co jsem v minulosti postrádala ♥♥♥
VANDA Blaškovič
8.6.2023 06:14
Velký obdiv i k tomu, co je na monitoru!
Zdenka Jírová
8.6.2023 00:59
Žiji dneškem na příjemnou minulost ráda vzpomínám a budoucnost neplánuji, ta nás vždy překvapí.
Eva Mužíková
7.6.2023 20:48
Pro mne je zajímavá jen přítomnost, na minulost nevzpomínám / Bertík je výjimka /, budoucností se nechám překvapit.
Jan Zelenka
7.6.2023 19:43
Paní Radlická, moudrý názor.
Načíst starší příspěvky