Moje cesta za třebechovickým betlémem
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Moje cesta za třebechovickým betlémem

27. 11. 2023

Když se řekne Třebechovice pod Orebem, okamžitě se mi vybaví slovní spojení „třebechovický betlém“. Do Třebechovic je to z Hradce Králové co by kamenem dohodil, toto město leží asi 15 kilometrů na východ od Hradce Králové.

cestování fotografování města a obce
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Děkuji všem za zajímavé komentáře, možná budou pro další inspirací, kam se v dobé předvánoční poďívat.
Martina Růžičková
Vlaďko, díky za krásný článek! Třebechovické muzeum betlémů jsem navštívila kdysi jako dítě. Vždy o Vánocích jsme s rodiči navštěvovali betlémy v pražských kostelích a sama jsem v této tradici s dětmi pokračovala. Vždy jsem nejvíc obdivovala Slovanské jesličky v holešovickém kostele sv. Antonína. Nejsou sice pohyblivé, ale vyřezávané figury mají na sobě kroje různých slovanských národů a jsou zasazeny do chodské krajiny.
Jan Zelenka
Krásné fotky. kdysi dávno jsem Betlém také viděl.
Marie Novotná
To je nádhera.
Alena Vávrová
Vlaďko, ač Třebechovice znám celý život a měla jsem tam a ještě mám i příbuzné a betlém jsem kdysi dávno už také viděla, tak moc děkuji za všecko nové, co jsem se z článku dozvěděla. Osobně vzpomínám též na Muzeum betlémů a tzv. Jírův betlém v Kryštofově údolí u Liberce.
Alena Švancarová
Moc pěkná reportáž a prohlídka betlémů v místě kam se určitě nedostanu.Zajímavá podívaná v tento čas.
Rostislav Mraček
Děkuji přispěvatelům na i60, že mohu číst tak působivé články, jako je i tento! Moc pěkné!
Dana Divišová
Třebechovice a betlém jsem navštívila nedávno. Betlém je krásný. Krýzovy jesličky mne překvapily krásou a velikostí, viděla jsem je vloni poprvé . Do té doby jsem o nich ani neslyšela. Taky je hezký výlet do Muzea betlémů na Karlštejně.
Zuzana Pivcová
Děkuji za pěknou exkurzi. Od Marty mám dodnes schovaný kapesní kalendář s fotkou betlému, který mi dala kdysi při návštěvě redakce i60.
Jitka Hašková
Před lety jsem navštívila Martu Noskovou v Třebechovicích a podívala se na betlém. Je tam krásně a betlém a muzeum jsou úžasné. S Martou jsem se seznámila přes íčko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%