Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Moje cesta za třebechovickým betlémem
27. 11. 2023Když se řekne Třebechovice pod Orebem, okamžitě se mi vybaví slovní spojení „třebechovický betlém“. Do Třebechovic je to z Hradce Králové co by kamenem dohodil, toto město leží asi 15 kilometrů na východ od Hradce Králové.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
27.11.2023 21:37
Děkuji všem za zajímavé komentáře, možná budou pro další inspirací, kam se v dobé předvánoční poďívat.
Martina Růžičková
27.11.2023 21:21
Vlaďko, díky za krásný článek! Třebechovické muzeum betlémů jsem navštívila kdysi jako dítě. Vždy o Vánocích jsme s rodiči navštěvovali betlémy v pražských kostelích a sama jsem v této tradici s dětmi pokračovala. Vždy jsem nejvíc obdivovala Slovanské jesličky v holešovickém kostele sv. Antonína. Nejsou sice pohyblivé, ale vyřezávané figury mají na sobě kroje různých slovanských národů a jsou zasazeny do chodské krajiny.
Alena Vávrová
27.11.2023 20:11
Vlaďko, ač Třebechovice znám celý život a měla jsem tam a ještě mám i příbuzné a betlém jsem kdysi dávno už také viděla, tak moc děkuji za všecko nové, co jsem se z článku dozvěděla. Osobně vzpomínám též na Muzeum betlémů a tzv. Jírův betlém v Kryštofově údolí u Liberce.
Alena Švancarová
27.11.2023 19:47
Moc pěkná reportáž a prohlídka betlémů v místě kam se určitě nedostanu.Zajímavá podívaná v tento čas.
Rostislav Mraček
27.11.2023 19:27
Děkuji přispěvatelům na i60, že mohu číst tak působivé články, jako je i tento! Moc pěkné!
Dana Divišová
27.11.2023 17:55
Třebechovice a betlém jsem navštívila nedávno. Betlém je krásný. Krýzovy jesličky mne překvapily krásou a velikostí, viděla jsem je vloni poprvé . Do té doby jsem o nich ani neslyšela. Taky je hezký výlet do Muzea betlémů na Karlštejně.
Zuzana Pivcová
27.11.2023 17:52
Děkuji za pěknou exkurzi. Od Marty mám dodnes schovaný kapesní kalendář s fotkou betlému, který mi dala kdysi při návštěvě redakce i60.
Jitka Hašková
27.11.2023 16:49
Před lety jsem navštívila Martu Noskovou v Třebechovicích a podívala se na betlém. Je tam krásně a betlém a muzeum jsou úžasné. S Martou jsem se seznámila přes íčko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA