Karel Janovský
6.1.2024 18:42
Lékaři jsou různí. Někteří mi připomínají ty na vojně, kterým jsme říkali "lapiduchové" Mnoho z nich není ochotných člověka samostatně prohlédnout a určit diagnózu podle svého zjištění. Opakují tak léčbu podle svého předchozího kolegy. Málokterý lékař je i ochoten změnit léčbu, když dosavadní není úspěšná. To je moje osobní zkušenost. Sám si tedy hlídám preventivní prohlídky a snažím se pohybovat alespoň 3-4x v týdnu po min. 1 hod. Zatím mi to docela vychází a to jsem ještě válečný ročník. Kouřit jsem se asi jako každý kluk naučil, ale já jsem neměl dostatek vůle u toho vydržet! A z alkoholu si dám skoro každé ráno půl malého panáčka slivovice a k mastnějšímu obědu i jedno pivo. Tak snad mi to vydrží až do smrti!
Jitka Caklová
4.1.2024 22:25
Lenka K. to napsala naprosto trefně. Helena Š., předpokládejte si co chcete. S 2100 leukocytů, CRP 350, třemi litry hnisu na plicích, který s vodou a krví pomalu odtékal 20ti cm drénem zavedeným do plic, to byla takzvaná léčba "pokus omyl", neboť po propuštění z nemocnice, při jedné z kontrol mi pan primář řekl: "Dnes už vám to mohu říct, byla jste ve stavu, že nikdo z lékařského týmu nevěřil, že ve vašem věku přežijete." Je na vás, zda dokážete uvěřit v zázrak zvaný "Vyšší moc".
Jan Zelenka
4.1.2024 21:51
Je to vždy individuální. S některými doktory mám velmi špatné zkušenosti. A není to jen můj pohled, ale potvrzují mi to i přátelé. Praha byla v tomto daleko lepší. Ortopeda a zubaře jsem našel až v Lovosicích a internistovi z nemocnice se už zdáli vyhýbám. Velmi dobrou zkušenost mám s léčením v lázních. Holt, nějak to do toho konce doklepu.
Helena Štěpánková
4.1.2024 16:13
Tedy zajímalo by mě, zda jste si paní Caklová, když jste "padala hrobníkovy z lopaty", pomohla sama, anebo vaše těžké onemocnění (předpokládám) vyléčili lékaři?
Lenka Kočandrlová
4.1.2024 14:51
Doktorům už asi od 19 let zásadně nevěřím. Jen velmi nerada chodím do ordinace - vlastně jen proto,abych dostala papír k řidičáku.Sama vím nejlíp,jestli mi něco je,nebo není. Hlavně se tam snaží ,aby z člověka udělali poslušného pacienta,který bez námitek bude do sebe ládovat kvanta prášků ! Co je platné,že na něco pomůžou,když na jiných stranách škodí.Přehnaná chemie nadělá větší škodu,než užitek. Nechápu,jak někdo ještě dnes může věřit,že když mu najdou na stará kolena rakovinu,že ho snad v nemocnici vyléčí! Jen si ho tam pomučí ozařováním,chemoškami, kdečím, aby nakonec stejně ,umírající napojený na hadičky a přístroje,co dělají píp, skonal. Takže si raději život užiju teď a hned, jako nemohoucí si neužiju nic,jen bolest a čekání na smrt.
Hana Rypáčková
3.1.2024 17:17
Řekové na prvním místě, to je pravda. Milují svůj život a umí se radovat..
Jana Šenbergerová
3.1.2024 13:32
V podstatě se ztotožňuji s tím, co napsala Jitka C. Lékaři pouze víceméně mohou opravovat, co jsme si způsobili tím, že nežijeme v souladu s přírodou. Navíc mrzačíme nejen svá těla, ale i tu přírodu. Ne nadarmo se říká "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá." A jak dokládají statistiky, bude hůř, a to zcela zákonitě. Vidím to sama na sobě.
Libuše Křapová
2.1.2024 20:16
Přeťukla jsem, chtěla jsem dát hvězdiček pět.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.1.2024 15:36
Lékařům věřím, v r.1999 jsem onemocněla rakovinou lymfatických žláz tzv.non-hodgin a transplantace kostní dřeně mi zachránila život. V r.2021 jsem podstoupila operaci kyč.kloubu a opět velká spokojenost. Dneska nevím, že jsem na nějaké operaci byla. Nemohu si na lékaře stěžovat, vždy mi pomohli. Velmi si jejich náročné práce vážím.
Jitka Caklová
2.1.2024 12:01
Vím proč jsem před čtyřmi lety vážně onemocněla, proto vím jak žít, aby se to neopakovalo. To mi žádný lékař, ani léčitel, nezajistí.
Načíst starší příspěvky