Příběh jedné fotografie
FOTO: Poskytnuto z rodinného archivu V. Dejmkové

Příběh jedné fotografie

8. 5. 2024

Leží pŕede mnou velká černobílá fotografie, která vznikla před více než sto lety. Je to nejstarší a také největší snímek z mého papírového fotografického archivu. Předala mi ho moje maminka před mnoha lety, abych o něj pečovala jako o rodinnou památku.

Jarní soutěž 2024 rodina vzpomínky
Hodnocení:
(4.9 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Sojková
Nejen fotka ale hlavně povídání kolem je velice zajímavé. Díky internetu se dotknou mnoha lidí. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Hezké a inspirativní ...
Jiří Dostal
:-) Z pětice kouká oduševnělá spořádanost, poznal jsem mnoho rodin neochotných své předky na fotkách ukazovat; o čemsi to svědčilo a v prostředí speciálního školství významně. Silné téma :-)
Jana Kollinová
Zajímavý příběh jedné černobílé dobové fotografie.
Marie Ženatová
Díky moc za velmi zajímavý článek. Tato vzácná fotografie vypráví skutečně sama ♥
Libuše Heulerová
Vlaďko, hezké vzpomínání....
Ingrid Hřebíčková
To se krásně vzpomíná. My máme se sestrou také fotku prababičky a pradědečka. Dokonce známe i jejich život. Hezký článek.
Jitka Hašková
Díky za zajímavé vyprávění. Já jsem fotografie, které jsem dostala od babičky nar. 1890 (její prababičky), předala neteři (dceři mé sestřenice - sama bohužel nemám děti). Byla tam spousta zajímavých fotografií dědečka z první světové války, potom z jeho zaměstnání.. Měla z toho velkou radost, už je jí holce 52.
Marie Seitlová
Zajímavé vyprávění se vzpomínkou na prarodiče, také při fotkách ráda vzpomínám.
Anna Potůčková
Zajímavý článek. Doma mám také spoustu fotografií po rodičích a na některých ani nevím o koho jde, nebot jsou tam fotografie hodně staré. Ale nechci je likvidovat, oni si s tím pak budou muset nějak naložit mé dcery. Mám kamaráda, se kterým jsem si psala když byl na vojně a hodně jej mrzí, že mé dopisy skončily při záplavách v jeho vesnici ve vodě a nepodařilo se je zachránit. A měl tam prý i jiné věci, i výšivky, které tvořil právě na té vojně ve volných chvílích.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%