Nejslavnější hasič
Ilustrace: Pixabay

Nejslavnější hasič

4. 5. 2025

Vždycky ho poznáte podle vědra. Na některých sochách a skoro na všech obrazech z něj lije vodu na plameny. Je patronem hasičů, hrnčířů, kovářů, kominíků, sládků, bednářů, zedníků, proti suchu, ohni, povodním a neúrodě.

Hodnocení:
(5.3 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Lender Chaloupková
Šárko, opětovné díky za skvělý článek. Smutný osud podaný vtipnou formou. Zdánlivě neslučitelné, přesto je výsledek úžasný. Stejně jako p. Zajícovou mne dostala "do kolen" formulace "rozborka ostatků" :-)) - při vší úctě, pochopitelně. Už jako dítě jsem zaznamenala Floriánka u kdejakého potůčku :-).
Jana Šenbergerová
Také se mi článek moc líbí a přemýšlím, jestli bych ho našla někde v našem městě. Musím se po něm poohlédnout. Určitě se jedná velká nachází u hřbitova v Horním Údolí asi čtyři kilometry od Hor.
Jan Zelenka
Moc hezký článek.
Zuzana Zajícová
...rozborka jeho ostatků :-) chudák Floriánek
Blanka Lazarová
Souhlasím s Libou K. Mám to stejně. Díky. :-)
Libuše Křapová
Zajímavý článek :-) Že je sv.Florián patronem hasičů jsem samozřejmě věděla. Ale že toho má tolik, to jsem se poučila až teď z článku. Díky, Šárko :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%