Zuzana Pivcová
30.4.2025 19:53
Když jsme se přestěhovaly coby větší školačky s maminkou z města přes celé Čechy pomalu na venkov, čekalo nás kromě jiných prací také kosení trávy na dvoře a v zahradě. No, nezvládla to ani maminka, natož my. Když to někdo umí, je to hezká činnost, ale my jsme nechávaly 10 cm u země. Srpem to ještě šlo, ale kosou ne a ne. Díky za vyprávění.
Ingrid Hřebíčková
30.4.2025 19:13
Záslužná činnost. Když takhle člověk pomáhá, ať je to cokoli, tak je mu dobře u srdce. To víme se sestrou z vlastní zkušenosti.
Michaela Přibová
30.4.2025 19:09
Krásný článek. Jsem dojatá.
Jana Jurečková
30.4.2025 17:49
Tak to je krásná pozvánka, netýká se narozenin ani schůzování. Hlavním a tím nejdůležitějším aktem bude pomoc přírodě. obdivuji všechny, kdo se neuzavírají do sebe a kouknou občas ven, co se tam děje a se svou radostí se podělí s ostatními. Moc děkuji za článek.
Eva Mužíková
30.4.2025 16:46
Takového berana jsme měli doma také. Respekt měl pouze z tatínka, nás, ostatní členky rodiny okamžitě byl schopen napadnout. Doplatil na to. Jednou si troufl i na tatínka ( povolánim řeznik) a ten, když na vlastní kůži pocítil jak je nebezpečný, udělal z něj klobády:(((
Eva Mužíková
30.4.2025 16:37
Každý kdo dokáže sám o své vůli přiložit ruku k dilu má můj obdiv. Trochu odbočím, pravidelně sleduji činnost rodiny, která se pomocí chovu jaků, koz, oveček a koní stará o takovéto louky v ChKO Libosváry. Smekám před jejich náročnou prací, obdivuji je a často se i obávám o jejich zdraví. Kéž by bylo takovýchto lidí více a více.
Iva Bendová
30.4.2025 13:55
Aaaach, to se krásně četlo! :-) Jako holka jsem moc ráda převracela a hrabala seno, úplně cítím jeho specifickou vůni. "Jinak voní seno koním, jinak zamilovaným ...," ale já byla městská holka, která si u babiček užívala všechny vůně venkova naprosto spontánně ;-) Pevné zdraví, silné paže a hodně krásných zážitků, pane Berka, budeme se tu těšit na /foto/reportáž :-)
Jana Šenbergerová
30.4.2025 13:47
Pane Berko, vy jste ale romantik! Ať se vám v B. Karpatech líbí i dobře kosí. Já už bych to nezvládla, proto přispívám jinak. Teď už si vůně luk užívám, jen když kosí jiní.
Mirek Hahn
30.4.2025 13:15
Gratuluji. Zajímavá a smysluplná akce.
Daniela Lender Chaloupková
30.4.2025 13:09
Díky za krásný článek a vzpomínku na mládí. Kosení luk (i když ne orchidejových) jsem zažila a z Vašeho článku ta vůně čerstvé trávy zavanula až ke mně ... :-) . Krásně tuto atmosféru zobrazuje i film "Kosenie Jastrabej lúky" v hlavní roli s Jozefem Krónerem. Některé věci a zážitky mi opravdu chybí .....
Načíst starší příspěvky