Věková diskriminace na vlastní kůži
Ilustrační foto: Freepik

Věková diskriminace na vlastní kůži

6. 5. 2025

Připravoval jsem se na důchod. Chtěl jsem ještě být užitečný. Byl jsem v kondici a doma se mi válet nechtělo. Má represivní práce nebyla pro kontrolované osoby příjemná. Stát, ale musí své občany ochránit. Vyberu si naopak nějakou pomáhající profesi. „Budu pomáhat lidem.“

důchod práce věk
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jelínková
I já jsem zažila "věkovou diskriminaci" , když mi bylo 50 roků; při hledání práce na kterou jsem splňovala všechny požadavky - tedy až na ten věk....... Odpovědí bylo hodně a převážně : Jsme mladý kolektiv...., nebo jim vadilo i 4 km dojíždění do zaměstnání; šla jsem i o "stupeň níže", jen abych nějakou tu práci měla...... Nakonec jsem skončila jako "operátorka" (po staru dělnice) v nepřetržitém 12. ti hod. provoze, ... a abych prošla dost přísnou vstup. zdrav. prohlídkou, musela jsem ze složky vyndat záznam o těžké operaci, kdy jsem nesměla zvedat více jak 5 kg a nejtěžší tam byla manipulace až s 15 ti kg v rukách; i s nedoléčenou rehabilitaci po vykloubení lokte (zůstaly mi trvalé následky), a tak jsem práci dostala, a byla jsem za ni vděčná ! A vůbec mi nevadilo že je to v sousedním kraji, na ubytovně, kde vám tam po pokoji běhaly myši a jací tam byli spolubydlící, to už byla kapitola sama o sobě, ..... hlavně že jsem měla PRÁCI !!!!!!!
Olga Škopánová
Pokud pán zůstal v zaměstnání pouhé tři roky tak se té nemocnici nedivím. Žádný zaměstnavatel netouží shánět nového zaměstnance už po 3 letech.
Marie Hrádková
Také jsem zažila věkovou diskriminaci na vlastní kůži, v 52 jsem nemohla najít žádnou práci, na menší plat jsem nechtěla, byla jsem na spousty pohovorech, zpovídali mě takoví "klučíci", cítila jsem od nich nadřazenost. Byla jsem pakonec nucena odejít pracovat do zahraničí, což se ukázalo jako to nejlepší, co jsem mohla udělat.
Libuše Křapová
JIndřichu, odpověď na poslední otázku z článku po našem - "Protože sú hlúpí!"
Radmila Coufalová
Také tomu nerozumím. Řekla bych, že práce sanitáře je natolik mizerně placená a přitom náročná, že vezmou každého uchazeče, který se aspoň trochu sám udrží na nohou. A pořád se píše o tom, kolik bude na pracovním trhu chybět za pár let lidí a jak se firmy začínají zajímat o lidi 50+, ale v praxi to stále nikde nevidím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%