FOTO: Z osobnho archivu J. Jendriskové
Máj
3. 5. 2025Máj je memoár z mé prvotiny Láska podle Párala, která vyšla v říjnu 2024 v nakladatelství ČAS a pamětníci se v ní mohou se mnou vrátit do hořkosladkého mládí v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
4.5.2025 09:27
Mně bylo osmnáct - a pamatuji se, jak někteří mí příbuzní tehdy nade mnou a mými opozičními názory doslova lámali rukama a lkali - To je tím, že neměla dobrou výchovu. Její otec ...
Zuzana Zajícová
3.5.2025 22:37
...dobře napsaný článek o temné době... měla jsem kliku, že jsem nemusela být v opozici, měla jsem skvělé rodiče...
Jan Zelenka
3.5.2025 19:16
Moc dobře si na ten rok pamatuji, bylo mi 24, byl jsem ženatý a každou volnou chvíli jsem trávil na Václaváku. Chodil jsem tam s jedním anglickým novinářem a překládal mu nápisy a básničky vylepené na výlohách. Můj vztah k Rusku je jednoznačně negativní.
Hezká vzpomínka.
Daniela Lender Chaloupková
3.5.2025 19:06
K předešlému příspěvku by se to nehodilo - s předstihem vše nejlepší :-)
Daniela Lender Chaloupková
3.5.2025 19:05
Velice dojemné s lehoučkou sebeironií. Rodiče si člověk nevybírá. Máte můj obdiv za to, jak jste to zvládla. V osmašedesátém mi bylo sedm let, čekal mne nástup do druhé třídy ZDŠ a prvně v životě jsem viděla nejen tanky a vojáky, ale byli "žlutí" a měli šikmé oči. Hrůza .... Moji tetu málem zastřelili, protože se nebála vyjádřit svůj názor. Děkuji za Váš příběh.
Eva Mužíková
3.5.2025 18:25
Asi jsem bílá vrána, ale mně žadné vzpomínky na tuto dobu v paměti nezůstaly.
Zuzana Pivcová
3.5.2025 17:58
Ta doba byla hrozná. Mně bylo už 19 a na VŠ jsme do poslední možné chvíle stávkovali. A jak to šlo dál, na to nerada vzpomínám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA