Ilustrační foto: Daniela Lender Chaloupková
Karma nebo náhoda?
3. 5. 2025Standa byl pohledný mladík. Vyučil se dobrému řemeslu, děvčata se kolem něj jenom točila. Tak se stalo, že se ještě před vojnou oženil a již jako vojín základní služby se stal hrdým otcem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
5.5.2025 10:11
Já tedy Standu nikterak neobdivuju, ale přeju mu, aby tuto velmi těžkou situaci zvládnul, a jak píše Líba, aby našel i odbornou pomoc např. existuje Domácí péče atd.
Michaela Přibová
4.5.2025 11:09
Děkuji za článek. Je moc hezky napsaný. A také se plně ztotožňuji s názory paní Libušky Křapové.
Libuše Křapová
4.5.2025 09:34
Lidé se potkávají, zrají, mění názory. Standa z příběhu dozrál do moudrého stáří a s Hanou se opět sblížil. Nyní jí vrací, co jí byl v životě dlužen. Věřím, že ho to zmáhá. Péče o člověla demencí je hodně náročná. Tak snad všechno zvládne. Přeji mu, ať najde co nejdříve odbornou pomoc v péči o Hanu - i o sebe. Díky za článek, Danielo :-)
Dana Divišová
3.5.2025 20:39
Můj bratr se taky oženil v šedesáti znovu se svou bývalou ženou. Ve dvou se to ve stáří lépe táhne...začínají nemoci a je dobré pro oba mít někoho po svém boku.
Jan Zelenka
3.5.2025 19:21
Život mnohdy lítá nahoru a zase dolů, Já jsem se snažil tyhle voloviny nedělat. S první ženou jsme se rozvedli v pohodě a dodnes se vídáme a máme si co říci.
Daniela Lender Chaloupková
3.5.2025 16:30
Děkuji všem za diskuzi i hodnocení. Příběh je pravdivý, změněna jsou jen jména. Stáří je únosné jen do té doby, dokud je člověk, v rámci možností, zdravý a soběstačný. Ale co potom .... kolik je takových příběhů kolem nás ....
Iva Bendová
3.5.2025 16:01
Někdy trpí víc, kdo své "hříchy" mládí, či mladšího věku, už nemá šanci napravit. Možná ... Zažila jsem na nočních službách naposlouchat tolik životních příběhů kolegyň, ale protože jsem znala jen jejich verzi, nikterak jsem s tím nepracovala, respektive nesepisovala to a nešířila dál - to ale není nic proti tomu dnešnímu, který mě zaujal, každý to máme jinak, a z pera Daniely L. Ch. čtu ráda.
Elena Valeriánová
3.5.2025 13:56
Letošní téma soutěže Šikovné ruce našich seniorů - literární část - bylo "Stáří je radost". Cítím to jako protimluv, stejně jako poněkud oprýskané rčení "Věk je jenom číslo". Stáří je radost, pokud je člověk zdravý a fit, ale ne mnoho starců umře v plném zdraví. A věk je jenom číslo? Určitě, pokud to číslo nemusíš nosit na hřbetě a je Ti třeba čtyřicet. Tady v tom příběhu je alespoň nějaká spravedlnost a to v tom, že břímě starostí je nyní na Standovi, smutné by bylo, kdyby se musela starat Hana po všem, co ji Standa provedl. Tak to měla moje kamarádka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA