Na skok do Polska aneb Beskyde, Beskyde kdo po tobě ide?
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Na skok do Polska aneb Beskyde, Beskyde kdo po tobě ide?

8. 5. 2025

Beskydy už máme prochozené křížem krážem, ale Slezské Beskydy, to byl pro nás zatím nepopsaný list. Když vedoucí našeho "turisťáku" zorganizovali na 26. duben jednodenní zájezd do Polska, nezaváhali jsme ani minutu.

Beskydy cestování turistika
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
V Beskydech to neznáme, bohužel si nepamatuju, že bychom tam někdy byli. Určitě je tam moc hezky.
Marie Seitlová
Maruško jste super turisti. Na Čantorii jsem byla z polské i české strany, je tam pěkně. Žůrek je dobrý.
Zuzana Pivcová
Asi se také pustíme do té polévky. A vyprávění je i jinak moc zajímavé.
Blanka Lazarová
Marie, vůbec nechápu tu vaši schopnost jen tak si vyšlápnout hore dole, mírnix, týrnix cca 15 km jako by nic. A za pár dní znovu a zase. Smekám a obdivuji. :-) :-) :-)
Daniela Lender Chaloupková
Skvěle popisný článek, nádherná fotogalerie. Žurek mi připomíná něco mezi jihočeskou kulajdou a krkonošským kyselem ;-), určitě výborná polévka :-))
Helena Štěpánková
Jistě pěkný kraj, hezké fotky.
Marie Měchurová
Vlaďko, příprava je docela složitá, oni ale polévku mají i jako hlavní chod. Jen kvásek se připravuje 3 dny. Do polévky se může přidat i smetana. Na netu najdeš několik variant, i postup na přípravu kvásku. Ještě jsem ji nevařila, ale určitě vyzkouším. Bratr studoval v Opavě, byl tam na internátě. Když jsme za ním jeli, spali jsme u strýca a tety v Krnově, byl to otcův bratr. Byla jsem ještě malá, můj bratr byl o jedenáct roků starší, ale na polévku si vzpomínám.
Jana Šenbergerová
Připomnělo mi to kraj mého dětství. S rodiči jsem prý už od tří let chodila po Beskydech, ale to si moc nepamatuji. V dospělosti jsem je vyměnila za Jeseníky, které mi učarovaly, ale rodný kraj má jiné kouzlo. Teď je to tam určitě jiné, než dřív. Jste dobří, máte můj obdiv.
Vladislava Dejmková
Maruško, krásný výlet. Jen se mi zdá, že chybí kousek receptu. Jsou tam jen suroviny, ještě by to chtělo postup. Zejména ohledně použití kvásku.
Jan Zelenka
Polsko moc neznám. Byli jsme se ženou jen v Krakově. Ale podle hezkého článku je tam co obdivovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%