Všechny fotografie: Marie Měchurová
Na skok do Polska aneb Beskyde, Beskyde kdo po tobě ide?
8. 5. 2025Beskydy už máme prochozené křížem krážem, ale Slezské Beskydy, to byl pro nás zatím nepopsaný list. Když vedoucí našeho "turisťáku" zorganizovali na 26. duben jednodenní zájezd do Polska, nezaváhali jsme ani minutu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
8.5.2025 18:48
V Beskydech to neznáme, bohužel si nepamatuju, že bychom tam někdy byli. Určitě je tam moc hezky.
Marie Seitlová
8.5.2025 17:59
Maruško jste super turisti. Na Čantorii jsem byla z polské i české strany, je tam pěkně. Žůrek je dobrý.
Zuzana Pivcová
8.5.2025 17:57
Asi se také pustíme do té polévky. A vyprávění je i jinak moc zajímavé.
Blanka Lazarová
8.5.2025 16:55
Marie, vůbec nechápu tu vaši schopnost jen tak si vyšlápnout hore dole, mírnix, týrnix cca 15 km jako by nic. A za pár dní znovu a zase. Smekám a obdivuji. :-) :-) :-)
Daniela Lender Chaloupková
8.5.2025 12:19
Skvěle popisný článek, nádherná fotogalerie. Žurek mi připomíná něco mezi jihočeskou kulajdou a krkonošským kyselem ;-), určitě výborná polévka :-))
Marie Měchurová
8.5.2025 10:10
Vlaďko, příprava je docela složitá, oni ale polévku mají i jako hlavní chod. Jen kvásek se připravuje 3 dny. Do polévky se může přidat i smetana. Na netu najdeš několik variant, i postup na přípravu kvásku. Ještě jsem ji nevařila, ale určitě vyzkouším. Bratr studoval v Opavě, byl tam na internátě. Když jsme za ním jeli, spali jsme u strýca a tety v Krnově, byl to otcův bratr. Byla jsem ještě malá, můj bratr byl o jedenáct roků starší, ale na polévku si vzpomínám.
Jana Šenbergerová
8.5.2025 09:38
Připomnělo mi to kraj mého dětství. S rodiči jsem prý už od tří let chodila po Beskydech, ale to si moc nepamatuji. V dospělosti jsem je vyměnila za Jeseníky, které mi učarovaly, ale rodný kraj má jiné kouzlo. Teď je to tam určitě jiné, než dřív. Jste dobří, máte můj obdiv.
Vladislava Dejmková
8.5.2025 09:01
Maruško, krásný výlet. Jen se mi zdá, že chybí kousek receptu. Jsou tam jen suroviny, ještě by to chtělo postup. Zejména ohledně použití kvásku.
Jan Zelenka
8.5.2025 08:54
Polsko moc neznám. Byli jsme se ženou jen v Krakově. Ale podle hezkého článku je tam co obdivovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA