Balená nebo kohoutková? Dohady, jaká voda je zdravější, nekončí
Ilustrační foto: Freepik

Balená nebo kohoutková? Dohady, jaká voda je zdravější, nekončí

19. 5. 2025

Někdo by se vody z kohoutku nenapil ani za nic. Někdo naopak nechápe, proč platit za vodu v plastové láhvi. Zdánlivě obyčejná voda ukazuje, jak rozdílné jsou naše zvyklosti a názory.

gastronomie voda zdraví životní styl
Hodnocení:
(3.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Kapounová
Minerální voda Magnesia se čerpá z pramene Grünské kyselky a tam si pro ní jezdíme. Nepotřebuji minerálku která se odželezňuje z estetických důvodů. A Grünská má i svůj přírodní oxid uhličitý. A kdybych tuto možnost neměla, tak piji pouze kohoutkovou vodu.
Marie Doušová
U nás teče dobrá voda a tak jí pijeme už léta. Vodu z plastu moc nemusím ,když vidím,jak je skladovaná a někdy stojí na slunci před obchodem celý den ,tak nemám potřebu tuto vodu kupovat.Mám pocit , že se na balené vodě v plastu jen vydělává,ale nikomu neradím ,vždyť opravdu záleží na tom ,jaká voda z kohoutku teče. U nás velmi dobrá.......
Marie Měchurová
Ujela mi ruka, článek je poučný.
Marie Měchurová
Občas koupím jen magnesiu proti křečím, jinak pijeme vodu z kohoutku, a hlavně čaj z ní.
Jarmila Komberec Jakubcová
Právě jsem si natočila Císařský pramen do plastové lahvičky. Tady ve Fr.Lázních mi nejvíc chutná pramen Natálka. Domů si kupuji Poděbradku Prolinie pro běžné pití. Jinak máme vodovodní řad i studnu. Voda ve studni se musí každoročně nechat kontrolovat..
Iva Bendová
Už roky pijí odstátou kohoutkovou, po povodních a po oznámení, ať po dovolené propařujeme potrubí horkou vodou, než začneme používat studenou, a to kvůli Legionelle, jsem začala pít převařenou a dostala konvici Britta na filtrování, což různě kombinuji.
Radmila Coufalová
Doma pijeme kohoutkovou. Důležité je nechat ji vždy chvíli odstát. A přidávám pár kapek citrónu, lístek máty nebo meduňky, v létě kostku ledu.
Irena Mertová
Pijeme doma kohoutkovou vodu. Je fakt, že opravdu plastovou lahvičku opakovaně používám při cestování. Na druhé straně - když jdu na vyšetření k lékaři a něco hapruje, ještě nikdy se mne lékař nezeptal, jakou piji vodu... nepovažuje to za podstatné... :-)
Jindřich Berka
Někdy se objevuje mýtus, že vody z vlastní studně je zdravější. Pozor je tam jeden podstatný rozdíl. Voda z veřejného řádu se kontroluje pravidelně na zdravotní nezávadnost, kdežto doma si ji na rozbor dáme nepravidelně nebo vůbe.
Jaroslav Čtvrtečka
Když ve slovu láska, zaměníte pět písmen, dostanete slovo pivo. Pijte pivo!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%