Ilustrační foto: Freepik
Balená nebo kohoutková? Dohady, jaká voda je zdravější, nekončí
19. 5. 2025Někdo by se vody z kohoutku nenapil ani za nic. Někdo naopak nechápe, proč platit za vodu v plastové láhvi. Zdánlivě obyčejná voda ukazuje, jak rozdílné jsou naše zvyklosti a názory.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Kapounová
19.5.2025 13:50
Minerální voda Magnesia se čerpá z pramene Grünské kyselky a tam si pro ní jezdíme. Nepotřebuji minerálku která se odželezňuje z estetických důvodů. A Grünská má i svůj přírodní oxid uhličitý. A kdybych tuto možnost neměla, tak piji pouze kohoutkovou vodu.
Marie Doušová
19.5.2025 10:46
U nás teče dobrá voda a tak jí pijeme už léta. Vodu z plastu moc nemusím ,když vidím,jak je skladovaná a někdy stojí na slunci před obchodem celý den ,tak nemám potřebu tuto vodu kupovat.Mám pocit , že se na balené vodě v plastu jen vydělává,ale nikomu neradím ,vždyť opravdu záleží na tom ,jaká voda z kohoutku teče. U nás velmi dobrá.......
Marie Měchurová
19.5.2025 10:34
Občas koupím jen magnesiu proti křečím, jinak pijeme vodu z kohoutku, a hlavně čaj z ní.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.5.2025 10:09
Právě jsem si natočila Císařský pramen do plastové lahvičky. Tady ve Fr.Lázních mi nejvíc chutná pramen Natálka. Domů si kupuji Poděbradku Prolinie pro běžné pití. Jinak máme vodovodní řad i studnu. Voda ve studni se musí každoročně nechat kontrolovat..
Iva Bendová
19.5.2025 09:57
Už roky pijí odstátou kohoutkovou, po povodních a po oznámení, ať po dovolené propařujeme potrubí horkou vodou, než začneme používat studenou, a to kvůli Legionelle, jsem začala pít převařenou a dostala konvici Britta na filtrování, což různě kombinuji.
Radmila Coufalová
19.5.2025 09:39
Doma pijeme kohoutkovou. Důležité je nechat ji vždy chvíli odstát. A přidávám pár kapek citrónu, lístek máty nebo meduňky, v létě kostku ledu.
Irena Mertová
19.5.2025 09:27
Pijeme doma kohoutkovou vodu. Je fakt, že opravdu plastovou lahvičku opakovaně používám při cestování. Na druhé straně - když jdu na vyšetření k lékaři a něco hapruje, ještě nikdy se mne lékař nezeptal, jakou piji vodu... nepovažuje to za podstatné... :-)
Jindřich Berka
19.5.2025 09:24
Někdy se objevuje mýtus, že vody z vlastní studně je zdravější. Pozor je tam jeden podstatný rozdíl. Voda z veřejného řádu se kontroluje pravidelně na zdravotní nezávadnost, kdežto doma si ji na rozbor dáme nepravidelně nebo vůbe.
Jaroslav Čtvrtečka
19.5.2025 09:19
Když ve slovu láska, zaměníte pět písmen, dostanete slovo pivo. Pijte pivo!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA