Balená nebo kohoutková? Dohady, jaká voda je zdravější, nekončí
Ilustrační foto: Freepik

Balená nebo kohoutková? Dohady, jaká voda je zdravější, nekončí

19. 5. 2025

Někdo by se vody z kohoutku nenapil ani za nic. Někdo naopak nechápe, proč platit za vodu v plastové láhvi. Zdánlivě obyčejná voda ukazuje, jak rozdílné jsou naše zvyklosti a názory.

gastronomie voda zdraví životní styl
Hodnocení:
(4 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Bublíková
Už roky používám vodu z kohoutku. Mám přidaný filtr. Když vařím nebo jí piju, tak točím přes filtr, jinak používám obyčejnou vodu.
Milan Pepo
Záleží odkud vodu berete. Ve městech je kohoutková určitě kvalitnější než na venkově se studny.Tedy pokud nemáte vrt. Přijet na chatu či chalupu po čtrnácti dnech tak bych o kvalitě vody pochyboval. Takže u mne na baráku na vaření ze studny, ale na pití balená.
Marie Ženatová
Doma pijeme všichni jen vodu kohoutkovou a chutná nám
Olga Škopánová
U nás máme tvrdou vodu, je to trochu problém u pračky, rychlovarné konvice atd.
Zdenka Jírová
Ke kvalitě pitné vody se píše dost polopravd nebo úplné nepravdy. Pracovala jsem 40 let v hygienické stanici v odboru kvality vody a ovzduší. Jsem z Teplic a mohu vám naši kohoutkovou vodu vřele doporučit. Patří k nejlepším v celých Čechách. Na chuti vody má vliv zejména podloží, odkud je čerpána. A to je u nás dobré. Jde o pozemní zdroj. Ovšem, jsou naopak místa, kde se používá povrchová vody , kde je potřeba větší úpravy , a proto některým lidem nechutná. Setkala jsem se s tím např. v Brně. Ale mohu ubezpečit všechny konzumenty dodávané pitné vody, že je zbavena všech škodlivých mikrobů i organických částí. Pro pitnou vodu jsou opravdu přísné normy a je neustále kontrolována. Doporučuji, aby se před použitím vždy nechala trochu odtéct. Vodu v PC lahvích zásadně nekupuji.
Marcela Kapounová
Minerální voda Magnesia se čerpá z pramene Grünské kyselky a tam si pro ní jezdíme. Nepotřebuji minerálku která se odželezňuje z estetických důvodů. A Grünská má i svůj přírodní oxid uhličitý. A kdybych tuto možnost neměla, tak piji pouze kohoutkovou vodu.
Marie Doušová
U nás teče dobrá voda a tak jí pijeme už léta. Vodu z plastu moc nemusím ,když vidím,jak je skladovaná a někdy stojí na slunci před obchodem celý den ,tak nemám potřebu tuto vodu kupovat.Mám pocit , že se na balené vodě v plastu jen vydělává,ale nikomu neradím ,vždyť opravdu záleží na tom ,jaká voda z kohoutku teče. U nás velmi dobrá.......
Marie Měchurová
Ujela mi ruka, článek je poučný.
Marie Měchurová
Občas koupím jen magnesiu proti křečím, jinak pijeme vodu z kohoutku, a hlavně čaj z ní.
Jarmila Komberec Jakubcová
Právě jsem si natočila Císařský pramen do plastové lahvičky. Tady ve Fr.Lázních mi nejvíc chutná pramen Natálka. Domů si kupuji Poděbradku Prolinie pro běžné pití. Jinak máme vodovodní řad i studnu. Voda ve studni se musí každoročně nechat kontrolovat..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.