Všechny fotografie: Blanka Lazarová
Brno funkcionalistické - Hotel Avion
11. 5. 2025Na ulici Česká v Brně se nachází Národní kulturní památka - Hotel Avion, symbol meziválečného avantgardního funkcionalismu. Je jedním z nejužších hotelových komplexů v Evropě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.5.2025 16:54
Blanko, krásně jsi popsala a vyfotila. Brno neznám a ráda se něco dozvím. Díky.
Jitka Hašková
12.5.2025 15:18
Díky Blanko za seznámení s Hotelem Avion, o kterém jsem jenom slyšela.
Iva Bendová
12.5.2025 08:03
Se svým 'Děkuji, Blanko!" se připojuji ke všem slovům chvály a ocenění Tvého přínosného článku, co jsou napsána pode mnou.
Alena Velková
11.5.2025 19:02
Blanko, tímhle příspěvkem jsi mě moc potěšila. Stavby Bohuslava Fuchse každý rok obdivuju v Luhačovicích a stavby "otce funkcionalismu" Le Corbusiera jsem měla možnost vidět letos na výstavě v Madridu.
Zuzana Pivcová
11.5.2025 13:28
Funkcionalismus jako stavební sloh se mi líbil a líbí. Děkuji za informace.
Daniela Lender Chaloupková
11.5.2025 12:33
Velice zajímavý článek článek a ještě lepší fotogalerie, díky za další poznání :-)
Irena Mertová
11.5.2025 10:14
Do "Áčka" jsme chodívaly v létě s kamarádkami do restaurace, kdysi. Dnes bych jej nepoznala, jak vidím...
Marie Měchurová
11.5.2025 09:55
Blanko, hezká poučná fotoreportáž. Příští sobotu jedeme do Brna na přehradu, třeba stihneme i město. Mám moc ráda funkcionalismus.
Jana Šenbergerová
11.5.2025 09:14
Blanko, díky za krásný článek bohatě doplněný fotografiemi zajímavých objektů. Architektů si velmi vážím. Umí dokonale skloubit vědění s uměním. Funkcionalismus možná působí poněkud stroze, ale nechybí mu vzdušnost a pocit volnosti a svobody. Alespoň z mého neodborného pohledu ho tak vnímám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden
Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!
AKTUÁLNÍ ANKETA